Fotó: sportbuzzer.de

Gulácsi: "Ha eljön az idő, leülünk tárgyalni a jövőmről" - együttérez a 0 perces posztriválisaival

A 30 éves játékos tisztában van vele, mennyit köszönhet a lipcsei klubnak, de csak a szezon vége felé ül le tárgyalni a klubjával a jövőjéről.
Nyikes Zoltán 2021. március 19., péntek 11:48
Fotó: sportbuzzer.de
A 30 éves játékos tisztában van vele, mennyit köszönhet a lipcsei klubnak, de csak a szezon vége felé ül le tárgyalni a klubjával a jövőjéről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 19., péntek 11:48

2015. október 27-én, az Unterhaching elleni Német Kupa-mérkőzésen mutatkozott be az akkor még másodosztályú RB Leipzigben a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter, aki azóta a világ egyik legjobb játékosává vált a posztján. A debütálás nem sikerült valami fényesen, hiszen a negyedosztályú ellenfél 3-0-ra múlta felül a lipcseieket, azóta viszont sokat változott a helyzet.

– Nem igazán voltunk jók, megérdemeltük a kiesést. Ha valaki akkor azt mondja nekem, hogy 2021 márciusában négy ponttal leszünk a Bayern München mögött az élvonalban, továbbá ezidáig megjárjuk a BL-elődöntőt és a Német Kupa-döntőt is, akkor nagyon furcsán néztem volna rá – emlékezett vissza a magyar kapus a debütálására a Sportbuzzernek adott interjújában, ahol felidézték számára azt is, hogy 2017 októberében először skandálták a nevét a Red Bull Arénában, így kijelenthető, hogy akkor sikerült előtörnie korábbi kapustársa, Fabio Coltorti árnyékából. – Fabio legenda volt, a Leipzig hőse. Teljesen megérdemeltem, ezért ő mindig egy hős is marad a rajongók számára. Nagyon tisztelem és tiszteltem őt mint kapust és mint embert is, nehéz volt egy ilyen örökséget átvenni. Ez a nap különleges volt nekem és a feleségemnek, aki a lelátón könnyezte meg ezt a pillanatot.

A 30 éves játékosnál arra is rákérdeztek, hogy élete legjobb formájában érzi-e magát jelenleg.

– Ez az eddigi legjobb szezonom. Nagyon összeállt a csapat védekezése, nincs túl sok dolgom általában, de a kritikus helyzetekben ott kell lennem. Ilyen volt például a Manchester United ellen, Stuttgartban és a Leverkusen ellen is. Jobb is tudok azonban lenni, és jobbnak is kell lennem, soha nem vagyok elégedett. Senki sem elégedett, mindenki többet akar. Ez különbözteti meg ezt a klubot másoktól – folytatta Gulácsi, aki arra a kérdésre is válaszolt, melyik védéséről fog a legbüszkébben mesélni a későbbiekben a gyermekének.

Egy kapus számára nincs annyi dicsőséges pillanat, mint például egy támadónak, de a Manchester United elleni BL-meccs végén bemutatott nagy védés és az azt követő ünneplés örökké emlékezetes marad.

A Bielefeld elleni pénteki bajnoki lesz Gulácsi számára a 45. tétmeccs a most futó szezonban, így a magyar játékostól azt is megkérdezték, hogyan tekint a posztriválisaira, akik még egyetlen percet sem játszottak egyik versenysorozatban sem.

– Együtt tudok érezni a második vagy a harmadik számú kapusunkkal is, magam is voltam korábban hasonló helyzetben. Örülök, hogy mindhárom versenysorozatban én védek, de ha az edzők másként döntöttek volna, azt is tiszteletben tartottam és elfogadtam volna – folytatta a magyar játékos, aki elárulta, hogy Pepe Reina, Edwin van der Sar és Petr Cech a példaképei.

Gulácsi az interjúban kitért arra is, hogy szerinte egyáltalán nem előny a bajnoki hajrá szempontjából, hogy kiestek a BL-ből és már csak a Bundesligára koncentrálhatnak, végül pedig a szerződéséről is beszélt, ami ugyan 2023 nyarán jár le, de szerepel benne jelenleg egy olyan záradék, ami alapján 12.5 millió euró ellenében nyáron akár válthat is.

– Nagyon tisztelem az RB Leipziget, tudom, milyen lehetőségeket nyitott meg előttem ez a klub, és nagyon hálás vagyok ezért. A szerződésem még két évre szól, szeretnék még néhány évig a legfelsőbb szinten játszani egy topligában – nyilatkozta Gulácsi, akinek felvtették, hogy akkor az ideális megoldás esetleg egy szerződéshosszabbítás lehet 2025 vagy 2026-ig. – Jelenleg csak a bajnoki címért folyó harcra fókuszálunk, nagy céljaink vannak. Ezt követően, amikor eljött az idő, tárgyalni fogunk a klubbal a jövőmről.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz