Dzsudzsák: "Azért nem mondom 1000 százalékra, hogy maradok" - a karanténból nyilatkozott a jövőjéről

Beszéltek már az esetleges folytatásról, de egyelőre június 30-ig szól Dzsudzsák Balázs szerződése az araboknál. A szélső június 1-ig itthon van, de ebből két hetet karanténban kell eltöltenie.
Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 11:22
Beszéltek már az esetleges folytatásról, de egyelőre június 30-ig szól Dzsudzsák Balázs szerződése az araboknál. A szélső június 1-ig itthon van, de ebből két hetet karanténban kell eltöltenie.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 11:22

Mint ismereres, az Emírségekben augusztusig nem rendeznek futballmérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt, ezért Dzsudzsák Balázs, az Al Ain légiósa is hazautazott.

A helyi élvonalban a második helyen álló csapat kötelékébe tartozó Dzsudzsák sorsáról az utóbbi napokban ellentétes hírek jelentek meg, miközben edzője dicsérte a magyar szélsőt, sajtóinformációk szerint felmerült a 33 éves játékos távozása is. Legutóbb képviselője erősítette meg, hogy lejáró szerződését egyelőre nem hosszabbították meg a klubjánál.

Dzsudzsák a Rádió 1-nek nyilatkozott arról, hogyan áll most a szerződése sorsa csapatánál.

- Pont amikor hazaértem, akkor kaptam egy üzenetet a vezetőktől, hogy mit tervezek a jövőre, hogy hogyan érzem magam a klubnál, milyen benyomások értek a csapatnál eltöltött pár hónap alatt. És hogy akkor beszélhetünk-e a hosszabbításról, hogy mik a számok.

Június 30-ig szól a jelenlegi, fél évre szóló szerződésem, amit plusz opcióval írtunk alá. Ha a folytatás mind a két fél részéről teljesíthető lesz, és meg tudunk egyezni, akkor aláírhatunk. Most abban maradtunk, hogy beszéltünk és várjuk a folytatást. Nem akarom azt mondani, hogy 1000 százalék, hogy maradok, mert az akkor lesz biztos, ha aláírok, de június elsején jelentkeznem kell kint.

Hogy addig történik-e még valami, azt senki nem tudja. Még arra sem tudtak például válaszolni, hogy mi van akkor, ha nem tudok visszautazni, mert ez is benne van. Úgy készülök, hogy június elsején visszamegyek, majd újabb kéthetes karantén, az első edzésünk a stadionban pedig június 26-án lehet - mondta a 33 éves szélső, aki a nem mindennapi, diplomata útleveles hazaútjáról is beszélt csütörtökön reggel.

- Kaptunk egy nyolcszemélyes gépet, amellyel le kellett szállnunk útközben, 3 óra 40 perc után Egyiptomban tankolni, összesen 8 óra volt az út. Rajtam kívül hét magyar és a gép két kapitánya, pilótája tartózkodott a járaton. Azért is utazhattam haza, mert múlt héten bejelentették, hogy május 3-tól minden külföldi hazamehet, mert augusztusig minden sporteseményt felfüggesztettek az országban. Így június 1-ig szabadságon lehetek. Most az ilyenkor kötelező kéthetes karanténban vagyok, de itthon és kint is teszteltek már, folyamatos felügyelet alatt voltunk. Dubaiban pedig akár a boltba járáskor is állandóan megvan a lázmérés - tette hozzá a magyar válogatott csapatkapitánya.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz