Ahogy arról korábban beszámoltunk, az arab emírségekbeli al-Ain vezetőedzője, Pedro Emanuel a napokban elégedettségét fejezte ki Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban, így esély mutatkozott arra, hogy aktiválhatják a megállapodásban szereplő opciót, és két évvel meghosszabbíthatják a szerződését.

Ehhez képest meglepő fordulat történt az ügyben: mint ismert, a 33 éves, 108-szoros válogatott szélső kontraktusa június 30-án lejár hivatalosan az al-Ainnál, és

a legfrissebb arab sajtóhírek szerint a klubja nem hosszabbítja meg szerződését, így szabadon igazolhatóvá válhat.

Dzsudzsák idén februárban igazolt al-Ainhoz a ligarivális Ittihad Kalbától, miután korábbi csapata váratlanul szerződést bontott vele.

Azóta négy meccsen egy gólt lőtt, és egy gólpasszt jegyzett. Az Öböl Liga hivatalos honlapja által vezetett statisztika alapján 18 fellépésen 57-szer teremtett gólhelyzetet, és ezzel a mutatóval az első helyen áll.

Augusztusig nem játszanak

A járványügyi helyzet miatt, a COVID-19 továbbterjedésének megakadályozása és a futballtársadalom tagjainak megvédése érdekében az Emírségek labdarúgó-szövetsége úgy döntött, hogy augusztusig egyik helyi futballsorozatot sem folytatják a közel-keleti államban.