Légiósok: Felkészülhetett Kerkez pótlására az Alkmaar - hivatalos bejelentés

Kerkez Milos utódját szerezhette meg az AZ Alkmaar, amely a norvég élvonalból erősített a balhátvéd poszton.
Budai László 2023. május 23., kedd 11:28
Kerkez Milos utódját szerezhette meg az AZ Alkmaar, amely a norvég élvonalból erősített a balhátvéd poszton.
Szerző: Budai László 2023. május 23., kedd 11:28

Úgy tűnik, felkészült Kerkez Milos távozására és pótlására a holland élvonalbeli AZ Alkmaar. A klub hétfőn hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy leigazolta a norvég Brann 21 éves balbekkjét, David Möller Wolfét.

A norvég U21-es válogatott labdarúgó már három szezon óta alapembere együttesének, amellyel az előző idényeket felváltva a norvég másod- és első osztályban töltötte. A 2023-as évet (Norvégiában tavaszi-őszi rendszerű a liga) az élvonalban kezdte, nyolc meccsen 640 percet játszott a tavalyi Norvég Kupa-győztesnél.

Kerkez iránt nagy az érdeklődés a nemzetközi átigazolási piacon, a legutóbbi időszakban a Benficával hozták szóba a legélénkebben, de többek között a spanyol élvonalbeli Sevilla is kiszemelte már magának. Ezért nem meglepő, hogy az Alkmaar igen gyorsan szerződtetett már egy balhátvédet.

Olvastad már?
Interjú az ezüst kapujában lévő kecskeméti vezetővel: „Nem fordulhat elő, hogy a nagy klubok lerabolnak minket” – ezt csinálták másképp, mint az NB I-es riválisok
A bronzérem már biztos, de ha az utolsó fordulóban legalább egy pontot szereznek, akkor megvan az ezüst. Az újonc Kecskemét sportigazgatója, Tóth Ákos honlapunknak elmondta, mit csináltak másképp, mint a riválisok, miért igazoltak olyan játékosokat, akik sokáig voltak az árnyékos oldalon, de beszélt arról is, miért nincs tervben náluk légiósok szerződtetése. A vezető szerint pár hete még komoly veszélye volt annak, hogy elveszítik sikeredzőjüket, Szabó Istvánt, mivel a kecskeméti csodát több klub is megirigyelte. Nem fél attól, hogy a kiemelkedő szezon után a tehetősebb klubok lerabolják őket és úgy látja, Kecskemét egyre vonzóbb hely a játékosok és a szponzorok számára is. Az eddigi koncepciójukon azonban nem változtatnak, „sztárok” helyett továbbra is éhes, motivált futballistákat szerződtetnek majd.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Eldőlt a vezetőedző sorsa
Kiderült, hogyan alakul Vladimir Radenkovic és a játékoskeret jövője a DVTK-nál.
Debreceni VSC
Igazolások
Srdjan Blagojevic a dvsc.hu-nak és a "Csak a Loki" magazinnak beszélt a nyári erősítésekről.
Fehérvár
Érkező
Bohdan Melnik személyében 27 esztendős védekező középpályással erősödött a Fehérvár kerete.
Tovább az összes átigazoláshoz