Fotó: dvtk.eu

Kuznyecov beszólt a Diósgyőr-szurkolóknak, majd elnézést kért tőlük: "Nem úgy gondoltam, ahogyan azt sokan értették"

A sportigazgató Kuznyecov azon kijelentésére is reagált, mi szerint a DVTK-nak kisebb a költségvetése, mint az NB II-ben.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 4., péntek 13:52
Fotó: dvtk.eu
A sportigazgató Kuznyecov azon kijelentésére is reagált, mi szerint a DVTK-nak kisebb a költségvetése, mint az NB II-ben.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 4., péntek 13:52

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Puskás Akadémia elleni NB I-es mérkőzést követően a Diósgyőr vezetőedzője, Kuznyecov Szergej több figyelemfelkeltő kijelentést is tett.

A tréner arra a felvetésre, hogy az első NB I-es meccs és a felfokozott szurkolói érdeklődés miatt nem volt-e plusz teher a játékosok vállán így reagált:  "Pont fordítva. A srácok nem voltak megelégedve azzal, hogy nem telt ház volt, ha az lett volna jobbak lennének", míg az esetleges újabb igazolásokkal kapcsolatban azt mondta, "ha a költségvetés megengedné, – de kevesebb, mint tavaly, az NB II-ben volt, ezt nem szabad elfelejteni, – akkor nagyon szívesen erősítenék egy-két poszton."

A napokban aztán összeültek a szurkolók, és a klub képviselői, kiegészülve most már a szakmai stábbal is, és többek között ez a két reakció is szóba került. A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda beszámolója szerint a beszélgetésen a klub részéről Kuznyecov Szergej, Dr. Bajúsz Endre sportigazgató, Dr. Világi Péter kommunikációs igazgató és H. Nagy Máté marketing igazgató, valamint Tamás Gábor cégvezető vett részt. A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda kiegészült az Ultras Diósgyőr képviselőivel.

Dr. Világi Péter nyitotta meg a beszélgetést és elmondta, hogy az iménti két kijelentéssel kapcsolatban jogosan tartanak igényt magyarázatra a szurkolók. A költségvetés kérdésében Dr. Bajúsz Endre vette át a szót, aki elmondta, hogy egy stabil középcsapatot képzelnek el az első évben, amely minél hamarabb kivívja a bent maradást. Ennek a célnak az eléréséhez, a tulajdonos biztosítja az elegendő anyagi forrást.

Sajnos, ahogyan ezt mindenki tudja, nem tudunk versenyezni egy Ferencváros költségvetésével. Látni kell, hogy magyar játékosokat nagyon nehéz megfizetni, kivásárolni egy másik klubtól pedig szinte lehetetlen. Anyagilag nem tudjuk felvenni a versenyt az első öt legnagyobb költségvetéssel rendelkező klubbal a bajnokságban, viszont a pályán ott szeretnénk lenni a top 5-ben

– jelentette ki Dr. Bajúsz Endre.

Kuznyecov Szergej elmondta, szerettek volna fiatal magyar játékosokat igazolni, viszont erre nem volt anyagi lehetőség, azonban akik most Diósgyőrbe érkeztek légiósok, vannak olyan jó játékosok, mint azok a magyarok, akiket az anyagi igényeik miatt nem sikerült idehoznunk.

– Ezek a játékosok jelenleg még nincsenek azon az edzettségi szinten, mint azok, akik már az NB II-es csapat tagjai is voltak, ám idő kérdése (szerinte 2-3 hét) és feljönnek arra a szintre, amit a vezetőedző elvár tőlük – Ezután rátért a másik témára is, ami pedig a sajtótájékoztató végén tett kijelentéséről szólt, és elnézést kért.

Nem úgy gondoltam, ahogyan azt sokan értették. Azt szeretném, hogyha minél többen lennének a stadionban, mivel ez motiválja a játékosokat is és ebből jön, hogy akkor jobban teljesítenek.

Hozzátette, hogy a szurkolók miatt van itt és maradt Diósgyőrben és ő azért dolgozik, hogy az emberek büszkék lehessenek a csapatra. A következő hazai sajtótájékoztatón tervezi, hogy foglalkozik a témával, mivel tudja, hogy rosszul fogalmazott. Soha nem volt szándékában, hogy támadja a szurkolókat, azokat a szurkolókat, akik a másodosztályban is végig a csapat mellett voltak.

Olvastad már?
Fradi: Komoly változás jöhet, közel húsz év után megváltozhat a csapat mezszponzora
A csakfoci.hu értesülései szerint hamarosan komoly változás történhet a Ferencváros labdarúgócsapatánál, az együttes jelenlegi mezszponzorát, a Nike-t ugyanis közel 20 év után egy másik cég válthatja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
Tovább az összes átigazoláshoz