Különös Honvéd-rekord: A Barcelonánál sem jött ez össze

Soha nem álltak még fel 11 saját nevelésű játékossal a kispestiek, de a BVSC elleni NB II-es bajnokin ez is megtörtént.
Csakfoci.hu 2023. december 8., péntek 16:06
Soha nem álltak még fel 11 saját nevelésű játékossal a kispestiek, de a BVSC elleni NB II-es bajnokin ez is megtörtént.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. december 8., péntek 16:06

Világszinten is csak néhány példát találni arra, hogy egy-egy klub kizárólag olyan játékosokkal álljon fel, akik a saját utánpótlásból érkeztek, de itthon is nagyon ritkán történik ilyen: a Budapest Honvéd BVSC elleni kezdőcsapatában csak Magyar Futball Akadémia-nevelések kaptak helyet, sőt a három csereként beszálló játékos is a piros-feketék saját utánpótlásából érkezett.

A honvedfc.hu felhívja a figyelmet, hogy a Barcelonánál tavaly novemberben ünnepelték a 10 éves jubileumát a Levente elleni idegenbeli mérkőzésüknek, ahol kizárólag a La Masia növendékei szerepeltek, igaz, „csak“ a 15. perctől, amikor Dani Alvest Martin Montoya váltotta. Itthon a 2015-ös DVSC–Győr mérkőzésen állt fel az utánpótlásból érkezőkkel az ETO, de volt két olyan játékosuk is, aki 18 éves koráig nem töltött el legalább három évet a klub saját utánpótlás-képzésében.

A korábbi klubrekordot nyolc kezdő és két csereként beálló saját nevelésű játékossal tartotta a Honvéd, 2014 májusában a Simon Miklós megbízott vezetőedző által irányított gárda 2–0-ra nyert a DVSC otthonában. A találkozó mindkét gólját akadémista szerezte, és érdekesség, hogy mindkét gólszerző pályán volt az elmúlt hétvége történelmi meccsén, igaz, Vernes Richárd a vendégeknél szerepelt, Lőrinczy Attila viszont ezúttal is Honvéd-mezben kapott lehetőséget és a 2014-es gól után ezúttal gólpasszal segítette a Csertői Aurél vezette gárdát.

A pályára lépő játékosok közül mindenki eltöltött legalább három évet a Honvéd utánpótlásában (felnőttcsapatában), de a legtöbbjük öt-hat éve a klub a játékosa, sőt Dúzs Gellért, Eördögh András, Nyitrai Bence, illetve Kocsis Dominik a nyolchoz közelít vagy már azon is túlvan (a kölcsönben töltött időt nem számítva is).

Itt van a névsor

A Honvéd múlt hétvégi kezdőcsapata: Dúzs Gellért – Eördögh András, Szabó Alex, Kocsis Gergely, Benczenleitner Barna, Nyitrai Bence, Bocskay Bertalan, Lőrinczy Attila, Kocsis Dominik, Bobál Gergely, Krajcsovics Ábel

Csereként beállt: Kerezsi Zalán, Kundrák Norbert, Simon Benedek

Olvastad már?
A korábbi Fradi-kedvenc fia: "Ha nem hinnék benne, már rég befejeztem volna a focit" - interjú az egyenesbe jött karrierről, az NB I gólkirályáról és az Üllői úti rántott húsról
Élete szezonját futja. Fiatalon azt hitte, hogy a Slovanban csinál karriert, de ma már az NB I-be vágyik. Varga Barnabás példája inspirálja, hisz benne, hogy ő is berobbanhat harminchoz közel. Interjú Pinte Patrikkal, a Ferencváros bajnokának, Pinte Attilának fiával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz