Komoly célokkal indul neki a vb-nek a Fradi középpályása: "Jó állapotban érkeztem meg a válogatotthoz"

Az FTC tunéziai középpályása, Aissa Laidouni arról beszélt, remek kondícióban érkezett meg a nemzeti csapathoz, amely kedden vág neki a 2022-es világbajnokságnak.
Póczik Dávid 2022. november 19., szombat 19:38
Az FTC tunéziai középpályása, Aissa Laidouni arról beszélt, remek kondícióban érkezett meg a nemzeti csapathoz, amely kedden vág neki a 2022-es világbajnokságnak.
Szerző: Póczik Dávid 2022. november 19., szombat 19:38

A magyar elsőosztályból egyedül a Ferencváros tunéziai középpályása, Aissa Laidouni képviselteti magát a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon. A 25 éves játékos a fradi.hu-nak beszélt arról, milyen érzésekkel vág neki a kontinensviadalnak.

Szavakkal leírhatatlan az, amit most érzek. Egyszerűen csodálatos, hogy ott lehetek a hazám válogatottjával a világbajnokságon. Minden pillanatot élvezek, amiket most megélhetek. Úgy érzem magam, mintha újra gyerek lennék. A csapat körül is minden a legnagyobb rendben van, bízunk benne, hogy sikerül közösen elérnünk a céljainkat. 

- kezdte Laidouni, majd hozzátette, a Fradi bosnyák középpályása, Muhamed Besic beavatta abba, hogyan is néz ki egy világbajnokság, hiszen 2014-ben ő is képviselte hazáját Brazíliában. Laidouni az FTC 2022-es évére is kitért.

- Egy csodálatos éven vagyunk túl a csapattal, az Európa Ligában elképesztő meccseken és sikereken vagyunk túl és ha voltak is kisebb kilengéseink, összességében büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Sosincs gondom az önbizalmammal, hiszem, hogy csak akkor lehet ilyen eredményeket elérni, ha bízol magadban.

Jó élményekkel és jó kondícióban érkeztem meg a nemzeti csapathoz, ezt biztosan fel tudom majd használni arra, hogy segítsem a válogatottamat a tornán. Szerintem minden labdarúgó erről álmodik, hogy egy nap a vb-n játszhasson és nekem most ez megadathat, hála az égieknek. Borzasztóan örülök.

A tunéziai középpályás még 2020-ban érkezett a zöld-fehérekhez, azóta 102 mérkőzésen kilenc gólt és 16 gólpasszt jegyzett a klub színeiben.

- Fontos volt, hogy egy olyan csapatban játszhattam, amely az Európa Ligában is kiválóan teljesített az évek során, így még inkább felhívhattam magamra a figyelmet. Ennek is volt köszönhető, hogy a szövetségi kapitány bizalmat szavazott nekem a vb-keretben. Már az első pillanatban tudtam, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, egy olyan csapathoz, amely ugyanolyan komoly célokat tűzött ki maga elé, mint én magam. Csak annyit tehettem, hogy bízok magamban és minden edzésre úgy teszem oda magam, hogy mindent kiadjak magamból. Ez a klub azonnal befogadott, éreztem, hogy komoly célokat érhetünk el közösen.

Az interjú zárásában Laidouni szót ejtett arról is, milyen ambíciókkal indul neki a katari vb-nek.

Kijelöltük az utat, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból és elérni a nyolcaddöntőt, ez a kimondott célja a csapatnak, nekem pedig személy szerint az, hogy ezért az álomért a tudásom 110%-val segítsem a csapatot.

- Minden edzést, minden percet ennek rendelek és rendelünk alá. Azt akarjuk, hogy minden tunéziai honfitársunk büszke lehessen ránk. Nagy lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy történelmet írhassunk.

Tunézia kedden 14 órától, Dánia ellen kezdi meg a tornát. Laidouniék csoportjában még Ausztrália és Franciaország szerepel.

Olvastad már?
Kubatov: "Kaphatunk bárkit az EL-ben, tovább tudunk jutni" - a Fradi-elnök Szalai Ádám átigazolásáról és a Puskásba költözésről
A Ferencváros elnöke azt mondja, az Újpest nélkül borzalmasan nézne ki az NB I. Kubatov elárulta azt is, hogy nem gondolkodnak Szalai Ádám leigazolásán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz