Kiderült: Az NB I-be is hívják a román bajnokság egyik legjobb góllövőjét

A román bajnokság góllövőlistájának harmadik helyén végzett Sebastian Mailatot Magyarországról is hívják.
Csakfoci.hu 2023. június 11., vasárnap 19:08
A román bajnokság góllövőlistájának harmadik helyén végzett Sebastian Mailatot Magyarországról is hívják.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 11., vasárnap 19:08

Valeriu Iftime, a román élvonalbeli FC Botosani tulajdonosa a Sport.ro-nak beszélt Sebastian Mailatról, a 2022/23-as román bajnoki szezon legjobb román góllövőjéről.

A pénzember elmondta, hogy 1 millió eurót kér a labdarúgó eladásáért, és hogy Franciaországból, Lengyelországból és Magyarországról is van érdeklődő a futballista iránt.

- Vannak ajánlatai, de még nem tárgyaltam senkivel sem annyi pénzről, amennyit szeretnék kapni. Körülbelül két-három klub van, akik érdeklődnek, többek között Franciaországból, Lengyelországból és Magyarországról. Mondtam nekik egy árat és azt, hogy írásos ajánlatot tegyenek nekem. Aki el akarja vinni, tegyen írásos ajánlatot! De a kért összeget - 1 millió eurót - a mai napig nem kaptam meg, ez a játékos kikiáltási ára. Gondoljuk csak végig a korát, a formáját és a posztját, ahol játszik. Idén sok gólt szerzett és nem 11-esekből! Ha kapok egy jó ajánlatot, akkor vihetik! - mondta a tulajdonos.

A 25 éves Mailat - teljes nevén Sebastian Árpád Mailat - 2022 januárja óta az FC Botoșani játékosa és a 2023/24-es szezon végéig szóló szerződése van a csapatnál. A 650.000 euróra taksált szélső 16 gólt szerzett a bajnokságban és a góllövőlista harmadik helyén végzett, nála eredményesebb román futballista pedig nem volt a ligában - ez volt pályafutása eddigi kimagaslóan leggólerősebb idénye.

A korábbi utánpótlás-válogatott játékos karrierje során olyan csapatokban játszott, mint az ACS Poli, a kolozsvári CFR (itt négyszeres bajnoknak mondhatja magát) és FC Universitatea, a Gaz Metan és a Voluntari, a román ligán kívül még nem futballozott máshol.

Olvastad már?
Dibusz a magyar Fradiról, az edzőiről, a válogatottról és a vb-szereplésről: "Én soha nem voltam burokban tartva"
A Ferencváros és a magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes klubjáról, eddigi edzőiről, a nemzeti csapatról, karrierje legnehezebb időszakáról és arról is nyilatkozott, miért nem bánja, hogy nem igazolt el korábban külföldre, akár egy topligába.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz