Fotó: Austria Lustenau Twitter

Két év kihagyás után Rossi csapatába is bekerülne a légiós: "Csak a magyar válogatott jöhet szóba"

Tiefenbach Dániel két súlyos sérülés után az osztrák élvonalból hívná fel magára Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét.
Budai László 2023. július 18., kedd 14:05
Fotó: Austria Lustenau Twitter
Tiefenbach Dániel két súlyos sérülés után az osztrák élvonalból hívná fel magára Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét.
Szerző: Budai László 2023. július 18., kedd 14:05

Szerencsétlen időszakot tudhat maga mögött az osztrák élvonalbeli Austria Lustenau magyar légiósa, Tiefenbach Dániel, akinek előbb 2020 decemberében szakadt el a keresztszalagja, ami miatt egy évre az oldalvonal mellé kényszerült, visszatérése után két hónappal pedig a másik térdében ugyanolyan súlyos sérülést szenvedett. A most 23 éves játékos első sérülése után 26 hónappal, 2023 februárjában térhetett vissza.

Ha jobban átgondolom, az utolsó két év talán jót is tett nekem, mentálisan és fizikálisan is erősebb lettem, azokon a dolgokon tudtam dolgozni, amiken, ha fitt lennék, nem tudnék. Mind fejben, mind erőnlétileg fejlődtem, elsősorban az állóképességemen tudtam javítani. Minden nap reggeltől estig az edzőközpontban dolgoztam, nagyon sok időt töltöttem a fiziómmal, aztán jöttek a futó és labdás edzések.

- Nagyon örültem neki, hogy sikerült visszatérnem a pályára, ez egy jó visszacsatolás, hogy az elmúlt két évben jól edzettem. A sérülések előtt még másodosztályban szerepeltünk, most viszont megkaptam a lehetőséget, hogy az első osztályban is kipróbáljam magam. Szintet léptem, sokat jelent, hogy a klub és az edző is terveznek velem, hosszabbítani is akarnak - mondta Tiefenbach az m4sport.hu-nak.

Az U19-es magyar válogatottban kétszer lépett pályára, először Görögország, másodszor Portugália ellen és bár Ausztriában született és nőtt fel, az sosem volt téma, hogy az osztrákokat erősítse.

- A szüleim, az egész család Magyarországról jön, én is magyar vagyok, csak a magyar válogatott jöhet szóba. Minden focistának ez a célja, hogy válogatott játékos legyen.

Nem stresszelem magam, még mindig fiatal vagyok, ha a szövetségi kapitány úgy gondolja, hogy jól teljesítettem és megnézne, akkor nagyon szívesen jövök. Középpályás vagyok, tudok játszani 6-ost és 8-ast is, védekezésben és támadásban is kiveszem a részem, sokat tudok futni, jó állóképességgel rendelkezem. A letámadás is erősségem, emellett erős a passzjátékom, jóban vagyok a labdával.

Olvastad már?
Hivatalos: Magyarország két Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére is jelentkezett
Olaszország mellett csak Magyarország adta be pályázatát a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntőre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz