Fotó: aqvitalfc.hu

Keményen visszavágott az NB II-es csapat a szándékos sérülésokozás vádjára: "A mi játékosaink is áldozatául esnek durva szabálytalanságoknak" - közlemény

A Dorog közleményben reagált a Csákvár honlapján leírtakra, ők visszautasítanak minden olyan vádat, hogy bármely játékosuk szándékosan okozna sérülést játékostársának.
Póczik Dávid 2023. április 14., péntek 13:03
Fotó: aqvitalfc.hu
A Dorog közleményben reagált a Csákvár honlapján leírtakra, ők visszautasítanak minden olyan vádat, hogy bármely játékosuk szándékosan okozna sérülést játékostársának.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 14., péntek 13:03

Kedden számoltunk be róla, hogy súlyos sérülés történt az NB II hétvégi fordulójában, a Csákvár-Dorog mérkőzésen (1-1), amelynek a 10. percében a vendégek labdarúgója, Albert Ádám térdelt oda László Noel bordái közé.

A csákvári egyesület a mérkőzés után hivatalos honlapján közölte, hogy játékosuk bordatörést és vesesérülést szenvedett, azonban a megmozdulásért Hanyecz Bence játékvezető még sárga lapot sem adott.

– Nem sokkal a vezető gólunk után elfejeltem egy labdát, mikor a dorogiak kilencese kamikaze módjára úgy érkezett és térdelt a vesémbe, hogy a labda már régen nem volt ott – nyilatkozta a kórházi ágyáról a sérült László az  aqvitalfc.hu-nak. – Számomra kicsit megfélemlítés jellege volt az egésznek, még elnézést sem kért a faultért. A játékvezető ugyan lefújta az esetet, ám lapot nem adott a szándékosnak tűnő durvaságért.

A Csákvárt irányító Tóth Balázs is nyilatkozott a sajnálatos sérülésről.

- Tudtuk, hogy mennyire agresszív csapat a Dorog, hogy verekedős meccs lesz, ám ez sokkal határozottabb játékvezetést igényelt volna. Újra megnézve a mérkőzés felvételét, látva a fotókat, érthetetlen, hogy három sárga lappal megúszták a vendégek. Pláne, hogy a harmadikat a 92. percben kapták...

Az eset kapcsán később a Dorog együttese a hivatalos klubhonlapon adott ki közleményt.

Értetlenül állunk a Aqvital FC Csákvár honlapján, illetve a sajtóban megjelent hírek előtt, melynek értelmében a Dorogi FC játékosa szándékosan okozott sérülést a 2023.04.09-én megrendezett bajnoki mérkőzésen. Visszautasítunk minden olyan vádat, hogy a Dorogi FC bármely játékosa szándékosan okozna sérülést játékostársának.

- Természetesen sajnálatunkat fejezzük ki a sérüléssel kapcsolatosan és a sérültnek kívánunk mihamarabbi gyógyulást! Mindent megteszünk azért, hogy sikeresen szerepeljünk a mérkőzéseken, de visszautasítjuk azt a nyilatkozatott, hogy a Dorogi FC a sportszerűség szabályainak keretein túl szeretne érvényt szerezni céljai megvalósításának.

A mérkőzések során a mi játékosaink is áldozatául esnek durva szabálytalanságoknak – többek között a nevezett mérkőzésen ki lehetett volna osztani büntetést a csákvári játékosok részére is a velünk szemben elkövetett szabálytalanságaikért – „de a játékos azért nem kapott piros lapot, mert a labda nem volt játékban”.

- Sajnáljuk, hogy a mérkőzéssel kapcsolatban elsősorban a sérülés került reflektorfénybe, pedig szakmailag is lenne teendő, hiszen a nevezett mérkőzésen a két ajándék 11-esen kívül összesen egyetlen kaput eltaláló lövés volt - írták a dorogiak.

Íme, az eset videón

Olvastad már?
Torkon ütötte a magyar játékost a román focista, majdnem tragédia lett a vége: "Hagyjátok megdögleni" - videó
A torkon ütött Balogh Bálint elterült a földön, levegőért kapkodott és hörgött, a mentő kiérkezéséig egy asszisztens látta el a fiatal játékost, akinek az édesapja sosem találkozott még olyan közönséggel, mint az érmihályfalvi.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz