Fotó: aqvitalfc.hu

Lipcsei után most egy klub akadt ki az NB II-ben egy súlyos sérülés miatt: “Kamikaze módjára térdelt a vesémbe” - videó

A Csákvár labdarúgója, László Noel bordatörést és vesesérülést szenvedett a dorogi Albert Ádám belépője után. A szabálytalanságért sárga lap sem járt.
Budai László 2023. április 11., kedd 8:55
Fotó: aqvitalfc.hu
A Csákvár labdarúgója, László Noel bordatörést és vesesérülést szenvedett a dorogi Albert Ádám belépője után. A szabálytalanságért sárga lap sem járt.
Szerző: Budai László 2023. április 11., kedd 8:55

Súlyos sérülés történt az NB II hétvégi fordulójában, a Csákvár-Dorog mérkőzésen (1-1), amelynek a 10. percében a vendégek labdarúgója, Albert Ádám térdelt oda László Noel bordái közé. Az eset miatt a hazai klub hivatalos honlapján adott hangot értetlenségének, hogy miért jár piros lap, ha nem egy ilyen megmozdulásért? A szabálytalanság miatt Hanyecz Bence játékvezető egyébként még sárgát sem adott Albertnek.

Bár László egy ideig folytatni tudta a játékot, a 28. percben cserét kért, a labdarúgót a székesfehérvári kórházba szállították, és a Csákvár még hétfőn is arról számolt be, hogy a játékost azóta sem engedték haza. A bordatörés már biztos, de a honlap "súlyos vesesérülésről" is ír. László közben maga is beszélt az eseményekről.

- Nem sokkal a vezető gólunk után elfejeltem egy labdát, mikor a dorogiak kilencese kamikaze módjára úgy érkezett és térdelt a vesémbe, hogy a labda már régen nem volt ott – nyilatkozta a kórházi ágyáról László az aqvitalfc.hu-nak.

Számomra kicsit megfélemlítés jellege volt az egésznek, még elnézést sem kért a faultért. A játékvezető ugyan lefújta az esetet, ám lapot nem adott a szándékosnak tűnő durvaságért.

- Dolgozott bennem az adrenalin, játszani akartam, így összeszorítottam a fogam és mentem tovább. Néhány perccel később azonban már éreztem, hogy itt a vége. Minden mozdulatra fájt, szúrt az oldalam, kénytelen voltam cserét kérni. A legrosszabb az egészben, hogy a szüleim és a húgom is kint volt meccsen, ők nálam is rosszabbul viselték a történteket. Egyelőre úgy tűnik, megúsztam egy “szimpla” vesesérüléssel, s nem kell műteni. Még erős fájdalmaim vannak, szinte mozdulatlanságra vagyok kárhoztatva. Egy CT-n már túl vagyok, kedden újabb vizsgálatok várnak rám, s csak azt követően döntenek az orvosok arról, hogy mikor mehetek haza. Tóth Balázs még az este folyamán meglátogatott, ami a fájdalmaim közepette kimondottan jól esett. Hogy mikor térhetek vissza a pályára, arról egyelőre fogalmam sincs, de remélem nem kell hosszabb időt kihagynom.

A történtekről a Csákvárt irányító Tóth Balázs is nyilatkozott.

- Örülök, hogy nem ültek fel játékosaink a provokációkra, különben nagyon eldurvult volna a mérkőzés. Tudtuk, hogy mennyire agresszív csapat a Dorog, hogy verekedős meccs lesz, ám ez sokkal határozottabb játékvezetést igényelt volna. Újra megnézve a mérkőzés felvételét, látva a fotókat, érthetetlen, hogy három sárga lappal megúszták a vendégek. Pláne, hogy a harmadikat a 92. percben kapták... - mondta Tóth a klubhonlapnak.

Íme, az eset videón

Mint ismert, másfél hete a Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter szólalt fel egy horrorsérülést követően. Arról az alábbi cikkre kattintva olvashatnak.

Olvastad már?
Lipcsei kifakadt a horrorsérülés után: "A srácnak behorpad az arca, elviszi a mentő, és a játékvezető azt mondja, hogy ..." - videó
Lipcsei Péter hangsúlyozza, nem a bírói hiba miatt kaptak ki, de ilyen butaságot még nem hallott, mint amilyet Derdák Marcell játékvezető mondott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz