Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: "Csökkenteni kell a kiadásokat, ami jelentős részben érinti majd a játékosbéreket"

A Honvéd ügyvezetője, Kun Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy a kispestiek szeretnének azonnal visszajutni az élvonalba.
Csakfoci.hu 2023. június 4., vasárnap 9:06
Fotó: honvedfc.hu
A Honvéd ügyvezetője, Kun Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy a kispestiek szeretnének azonnal visszajutni az élvonalba.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 4., vasárnap 9:06

Mint ismert, a Budapest Honvéd búcsúzott a magyar első osztálytól, így a kispestiek jövőre az NB II-ben szerepelnek majd. A klub ügyvezetője, Kun Gergely az mfor.hu-nak adott interjúban beszélt az egyesület terveiről.

- Nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt, nem ezt érdemelték a szurkolóink és a klubnál dolgozó kollégáink - kezdte Kun, hozzátéve, hogy egy erős és stabil Honvédot szeretnének építeni a következő szezonra.

Biztos, hogy csökkenteni kell a kiadásokat és a költségcsökkentés jelentős részben érinti majd a játékosbéreket.

A kispesti ügyvezető beszélt arról is, hogy mindenképpen tárgyalni szeretnének az állammal arról, hogy kedvezőbb konstrukcióban béreljék a létesítményeket, ezt azonban bennmaradás esetén is megtették volna. A nyereség érdekében megfelelő nagyságú játékoseladást is kell produkálni, ennek érdekében még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az akadémiai munkára, folyamatosan fejleszteniük kell a Magyar Futball Akadémiát, amely folyamat már el is kezdődött - írja a portál Kunt idézve.

- A jövő csapatának gerincét a Magyar Futball Akadémián nevelkedett fiataloknak kell adniuk, nagyon számítunk rájuk a visszakerülésért vívandó harcban - tette hozzá Kun, kiemelve, hogy Tomás Tujvel és Ivan Lovric biztosan marad a klubnál.

Kun a gárda újdonsült vezetőedzőjéről, Pinezits Mátéról is beszélt.

- Nagyon tetszett, ahogy a játékosokkal kommunikál, imponáló a higgadtsága, a tudatossága. És bár felnőttszinten kezdő edző, ott lesz mellette Fehér Péter, aki mindenben segíti a munkája során. Ezzel a döntéssel azt is szeretnénk mutatni, hogy az edzők számára is létezik karrierút a Honvédnál - fogalmazott az ügyvezető, aki kitért arra is, hogy az NB II-ben az azonnali feljutást tűzte ki célul a csapat.

- Szükség van arra a tudásra, hogy miként lehet azonnal visszakerülni, hiszen ezt akarjuk mindannyian. Tudom, jövő nyáron a szurkolóink újra NB I-es mérkőzésekre szeretnének készülni és szeretném kiemelni, hatalmas támogatást kaptunk tőlünk ebben a gyengén sikerült idényben is, óriási értéke a Honvédnak a Kispest-tábor.

Az interjú zárásában Kunt a Honvéd esetleges tulajdonosváltásáról is kérdezték.

Minden klub, amely nem rendelkezik jelentős, külső szponzorációval - nem úgy mint például az FTC, Puskás - tulajdonosi támogatásra szorul

- A Honvéd iránt formális vagy informális csatornákon keresztül folyamatos az érdeklődés, ez sportklubok esetén és az üzleti életben is általánosnak mondható. A tulajdonosokkal folytatott megbeszéléseimen az derült ki, hogy az elmúlt három évben többször érkeztek ilyen megkeresések.

Olvastad már?
Játékosközpontú edzőnek vallja magát az új Honvéd-tréner: "Most eldönthetem, hogy álvagány vagyok, vagy beleállok ebbe a kihívásba"
Pinezits Máté szerint most jött el számára a felnőttedzőség ideje.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz