Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: Az egyik legjobb észak-európai nevelőklubtól érkezett az akadémia új szakmai igazgatója - hivatalos

A Dániából érkező Fehér Péter lett a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója - jelentette be a Honvéd.
Nyikes Zoltán 2023. január 19., csütörtök 17:29
Fotó: honvedfc.hu
A Dániából érkező Fehér Péter lett a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója - jelentette be a Honvéd.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 19., csütörtök 17:29

Dániai, de magyar szakember érkezik a héten távozó Simon Miklós helyére a Magyar Futball Akadémiára: a jövőben Fehér Péter lesz a Honvéd utánpótlás-nevelő központjának szakmai igazgatója - írja a honvedfc.hu.

– Péter személyében egy olyan szakember érkezik klubunkhoz, aki rendelkezik azzal a tapasztalattal, hogy miként kell egy hatékony, a nemzetközi piacon is kompetitív utánpótlás-képzést felépíteni az alapoktól – kezdte Kun Gergely, a klub ügyvezetője. – Nemcsak futballszakmai oldalról segíthet nekünk, hanem egy maximalista és támogató közeg kialakításában, amely hozzájárul a tehetségeink kiteljesedéséhez. Nem az a fontos, hogy javítsa az egyes korosztályok eredményességét, hanem, hogy olyan sportolói karaktereket építsünk, akik a nemzetközi közegben is megállják a helyüket. Erőnlétileg, technikailag, taktikailag, mentálisan, minden tekintetben legyenek készen arra, hogy nemzetközi porondon, vagy akár topligában is jól teljesítsenek és 17-18 évesen már olyan személyiségek legyenek, akik alkalmasak a fenti célok megvalósítására. Péter olyan közegből érkezik, ahol ez természetes és sikeresen működik, szeretnénk, ha nálunk is így lenne.

Fehér Péter magyar szülők gyermekeként Dániában született és nőtt fel, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát. 2006-ban kezdett el dolgozni a Nordsjaelland utánpótlásában (sőt, az egyik alapítója volt az egyesület akadémiájának), amely az utóbbi 20 évben az egyik legjobb észak-európai nevelőklubbá nőtte ki magát: minden évben van legalább egy, de inkább két-három jelentős játékosértékesítése, miközben a dán bajnoki címet és kupát nyerő felnőttcsapat is támaszkodhat az akadémiáról érkezőkre.

A szakember kilenc és fél évet töltött a Nordsjaelland kötelékében (az utánpótlásban és az első csapatnál is megfordult) aztán dolgozott Hellerup és a Helsingör vezetőedzőjeként. Volt a litván U21-es válogatott másodedzője, illetve asszisztensedzőként tevékenykedett a Nordsjaellendnál, az Aalborgnál, valamint az Odesnénél, továbbá tv-s szakértőként is kipróbálta magát - írja a kispesti klubhonlap.

– Az értékközpontúságban hiszek és a csapatmunkában, itt is ez lesz a legfontosabb a játékosok nevelésében – mondta Fehér Péter. – Ha a csapat sikeres, a klub sikeres, akkor az egyén is sikeres. Fontos az egységes játékstílus, hogy amikor látnak minket, akkor tudják, hogy ez a Honvéd, hogy lássák, milyen produktumra vagyunk képesek. Ez persze nem jelenti azt, hogy eddig nem folyt volna jó munka a Honvédnál és majd én megmondom, hogy mit kell csinálni, sokkal inkább arról van szó, hogy szeretném az én meglátásaimmal is segíteni a Magyar Futball Akadémiát, hogy még előbbre léphessünk a tehetségek kinevelésében.“

Játékoseladások a Nordsjaellandnál

A Nordsjaelland az előző idényben 17 millió euróért adta el Kamaldeen Sulemanát a Rennes-nek, a mostani idényben a Benfica kilenc millióért szerződtette Andreas Schjelderupot, míg a Brighton nyolcért Simon Adingarát, s igazolt már tőlük a Dortmund, Ajax, a Sampdoria, a Bologna vagy éppen a Celta Vigo is.

Olvastad már?
NB I: Horvát válogatott védővel erősíthet a Puskás Akadémia - sajtóhír
Az Eszék értékesítené válogatott hátvédje, Karlo Bartolec játékjogát, a futballistára sajtóhírek szerint a Puskás Akadémia csaphat le.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz