Fotó: x.com/SportingKC

Hivatalos: Amerikai állampolgárságot kapott a 4-szeres magyar válogatott támadó - fotók

Immár magyar-amerikai kettős állampolgársággal rendelkezik a 4-szeres válogatott Sallói Dániel.
Póczik Dávid 2024. június 30., vasárnap 9:04
Fotó: x.com/SportingKC
Immár magyar-amerikai kettős állampolgársággal rendelkezik a 4-szeres válogatott Sallói Dániel.
Szerző: Póczik Dávid 2024. június 30., vasárnap 9:04

Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City négyszeres magyar válogatott balszélsője szombaton megkapta az amerikai állampolgárságot.

- Amerika és Kansas City az új otthonom lett. Az elmúlt tíz évemet ebben az országban töltöttem, nagyon jól érzem magam, és nagyon boldog vagyok, hogy abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy megkaptam az állampolgárságot - idézi a 27 éves Sallói szavait a The Kansas City Star.

Az immár magyar-amerikai kettős állampolgárságú sportoló 2014-ben, középiskolás korában érkezett az Egyesült Államokba, két évvel később igazolt az SKC-hoz, amelynek felnőtt csapatában 2017-ben mutatkozott be. Azóta 232 mérkőzésen 59 gólt szerzett. A zöldkártyáját 2019-ben kapta meg, öt év után folyamodhatott az állampolgárságért, majd áteshetett a honosítási eljáráson.

A szombati ünnepségen elmondta, hogy csapattársai is segítettek neki az állampolgársági vizsgára való felkészülésben. Hozzátette, a családtagjai számára is nagy segítség, hogy már van amerikai állampolgársága is, hiszen így a zöldkártyáknak köszönhetően többször látogathatják meg.

Szeretik azt, akivé itt, Amerikában váltam. Életem hátralévő részét valószínűleg itt szeretném leélni

- szögezte le. Az SKC szombaton hazai pályán 2-0-ra győzött az Austin FC ellen, de Sallói - aki Újpesten nevelkedett, majd megfordult Gyirmóton is - bokasérülés miatt nem lépett pályára. Ez volt sorozatban a negyedik meccs, amit ki kellett hagynia.

Az Európa-bajnokságról visszatért Gazdag Dániel a 62. percben állt be a Philadelphia Union együttesébe, amely 4-2-ra kikapott a CF Montreal otthonában. A Philadelphia a keleti főcsoport tabellájának 12. helyén áll, az SKC pedig 13. a nyugati főcsoportban. (MTI)


Fotó: kansascity.com

Fotó: kansascity.com
Olvastad már?
Sallai: "Azt éreztem, meglesz, de ilyen a futball", Gulácsi: "Csalódottság, büszkeség, összetartozás" - így értékelték az Eb-t
Sallai szerint nem kérdés, hogy akartuk a továbbjutást, Gulácsi számára örök emlék marad az Eb.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz