Fotó: fenerbahce.org

Gallas: "Szalait egyáltalán nem féltem a Chelsea-től" - elmondta, mi kell a magyar foci előrelépéséhez

A ZTE-nél dolgozó korábbi klasszis védő, William Gallas úgy látja, Szalai Attilának sokkal többet kellene előremennie, szerinte a pálya baloldalát teljesen be tudná játszani.
Nyikes Zoltán 2021. december 3., péntek 8:51
Fotó: fenerbahce.org
A ZTE-nél dolgozó korábbi klasszis védő, William Gallas úgy látja, Szalai Attilának sokkal többet kellene előremennie, szerinte a pálya baloldalát teljesen be tudná játszani.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 3., péntek 8:51

Gera Zoltánról

– Sok dolgot nem tudtam a magyar futballról, amikor idekerültem, az angol bajnokságból csak Gera Zoltánt ismertem jól – kezdte az M4 Sportnak adott interjúját a korábbi 83-szoros francia válogatott hátvéd. – Amit én nagyon szerettem benne, hogy hihetetlenül okosan játszott, nagyon szenvedélyes volt és nem ismert elveszett labdát, emellett pedig technikailag is remek volt. A Premier League-ben ezek alapvetően szükségesek, Gera pedig nagyon jól alkalmazkodott az angol bajnoksághoz, ezért is játszott annyi mérkőzést ott.

A jelenlegi feladatáról

– A ZTE-nél a 12 és 16 év közötti védőkkel foglalkozom, ez az a kor, amikor leginkább lehet bátorítani a fiatalokat, ebben a korban lehet a technikát fejleszteni, meg kell érteni, hogy ez a képesség a legfontosabb, főleg a védőknél. Ezért is volt furcsa számomra, hogy amikor ide kerültem, a védőknél nem láttam, hogy ezen a szinten lennének. A futball gyökeresen megváltozott, a védőknek nem nagydaraboknak kell lenniük, hanem nagyon technikásnak, erre kell fókuszálni. Ebben próbálok segíteni nekik, viszont mivel ez egy specifikus különedzés, hetente egyszer tudunk csak találkozni. Ezeken az alkalmakon előbb a technikai tudást fejlesztjük, és csak utána jöhet az egy az egy elleni játék és az, hogyan lehet védőként olvasni a játékot.

Az NB I-ről

– A szezon elején szerették volna, ha a felnőttcsapat stábjához csatlakozom, így figyelemmel kísérem a magyar bajnokságot, amelynek szerintem fejlődnie kell, ebbe nagyon sok munkát kell beletenni. A Ferencváros a legjobb csapat Magyarországon, de ahhoz, hogy a magyar foci fejlődjön, ez nem elég. Kellenek olyan csapatok, amelyek felveszik a versenyt az FTC-vel, mert lehet, hogy akkor nehezebben nyerik meg a bajnokságot, ezáltal fognak a játékosok fejlődni és ez kell az egész magyar foci előrelépéséhez.

Szalai Attiláról

– Ha a válogatottról beszélünk, nyilván nekem védőként Szalai Attila személye a legfontosabb. Nagyon jó, kifejezetten erős és gyors védőnek tartom, a válogatott taktikája miatt azonban nagyon hátravontan játszik a nemzeti csapatban. Szerintem nagyon sok lehetőség van benne, látszik rajta, hogy technikás, gyors és előre tud menni a támadásokkal, ezért én ahogy látom, sokkal többet kellene előremennie, mert szerintem a pálya baloldalát teljesen be tudná játszani. Talán ez lehet a jövője. Még mindig fiatal, még mindig tud fejlődni. Az, hogy szóba került a Chelsea-nél, nagyon jó, ha ez az átigazolás összejönne, az kifejezetten jót tenne neki. A londoniaknál biztos vagyok benne, hogy az a szintlépés, ami várna rá, rengeteget segítene neki. Nagyon sokat tanulhatna a világklasszis védőktől és persze az sem mindegy, hogy a világ legjobb csatárai ellen léphetsz pályára a Premier League-ben. Angliában minden meccs nagyon fizikális, de én egyáltalán nem féltem ettől.

Az Aranylabdáról

– Szerintem a France Football azért hibázott, mert oda kellett volna adnia 2020 legjobbjának járó díjat Lewandowskinak utólag, hiába nem tartották meg tavaly a pandémia miatt a gálát. Akkor egyértelműen ő volt a legjobb. A 2021-es év legjobbjának járó díjat pedig nyugodtan oda lehetett ítélni Messinek. El kellett volna ismerni azt a munkát, amit a focisták akkor végeztek, amikor világjárvány volt. Igenis tisztelni kell, hogy nézők nélkül, más lebonyolításban, korlátozások között milyen teljesítményt nyújtottak. Szerintem ez lett volna a helyes eljárás.

Olvastad már?
Légiósok: Szalai Attila új posztra kerül kényszerből, hogy kezdőként játszhasson
Nem az utóbbi hónapokban megszokott helyén játszhat a magyar válogatott védő a Fenerbahcéban - de ismeretlen semmiképp sem lesz számára a pozíció. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz