Mint ismeretes, azok után, hogy a Galatasaray elleni derbin 0, majd az Olympiakosz elleni El-meccsen 12 percet kapott, Szalai Attila a kiesés ellen menekülő Göztepe elleni (1-1) bajnokin is csak a 91. percben léphetett pályára.

A különböző török sajtótermékek már azt “pedzegették”, azért, nehogy megsérüljön, mert úgy nehéz lenne – jelentős összegért – eladni a télen, azonban ezt a klub hivatalos közleményben cáfolta.

A hosszú időn át alapembernek számító Szalai azonban a következő, Rizespor elleni találkozón ismét a kezdőcsapat tagja lehet, aminek kényszerű oka is van. Eltiltották ugyanis a Fenerbahce elsőszámú balhátvédjét, a cseh válogatott Filip Novákot, megfelelő helyettese pedig nincs a keretben – esetleg az U19-es csapat tagja, Çağtay Kurukalıp, de nála rutinosabb játékost vetne be inkább a Fener edzője, Vítor Pereira. A török ensonhaber.com cikke szerint Szalai az edzéseken meggyőzte edzőjét, hogy képes ott is magas szinten teljesíteni.

Így a magyar bekk visszatérhet abba a pozícióba, ahol korábban, páldául az NB I-ben is futballozott már, de mivel hosszabb ideje a klubjában és a nemzeti csapatban is középhátvédként számoltak vele, így számára is picit új lehet majd a poszt és a szituáció.

Légiósok: “Volt Szalainál alkalmasabb” – fura magyarázatot adott az edző arra, miért nem kezdett most sem a magyar védő