Szalai Attila, a Fenerbahce magyar válogatott hátvédje ismét a kispadon kezdett, miután Vitor Pereira vezetőedző nem nevezte a kiesés ellen menekülő Göztepe elleni (1-1) bajnokira. A 23 éves védő idén már harmadik alkalommal nem volt a kezdő tagja. A hétfői meccsen a 91. percben állt be, miután Mesut Özilt váltotta, ám csak két perc jutott neki.

A hátsó alakzatban a Serdar Aziz-Kim Min-Jae védőpáros játszott, a jobb oldalon Ferdi Kadıoğlu, Filip Novak balhátvédként kapott lehetőséget. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Pereira elmondta, miért döntött a magyar légiós “jegelése” mellett.

Ma Szalai Attila helyett Serdar Azizt választottam, aki minőségi játékos és a török válogatottban játszik. Szalai is a tagja a magyar nemzeti csapatnak, azonban amikor végiggondoltam a ma esti mérkőzés követelményeit, úgy gondoltam, Aziz alkalmasabb erre a feladatra. Eljön majd a nap, amikor Szalai is pályára fog lépni, és a legjobbját fogja nyújtani – kommentálta a döntését a portugál szakember.

Szalai ezt megelőzően Isztambulban 0, majd Pireuszban 12 percet kapott, a különböző török sajtótermékek szerint azért, nehogy megsérüljön, mert úgy nehéz lenne – jelentős összegért – eladni a télen, azonban ezt a klub hivatalos közleményben cáfolta.

A Fenerbahce a mostani pontvesztésével a 4. helyen áll a tabellán és már 12 pont a hátránya az éllovas Trabzonsporral szemben.

Kemény közleményt adott ki Szalai Attila klubja: “Teljes hazugság a hír”