Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fradi-Újpest-balhé: 13 szurkolót elfogtak, őrizetben a verekedés egyik szervezője is - itt a rendőrség közleménye

A IX. Kerületi Rendőrkapitányságon két férfit őrizetbe vettek, köztük az egyik szervezőt.
Nyikes Zoltán 2023. február 7., kedd 11:44
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A IX. Kerületi Rendőrkapitányságon két férfit őrizetbe vettek, köztük az egyik szervezőt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 7., kedd 11:44

A police.hu jelentése szerint a Ferencvárosi TC–Újpest FC vasárnapi bajnoki előtt, 16 óra 30 perc körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek. A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

Az eljárás során a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették - olvasható a rendőrség oldalán.

Olvastad már?
Fradi: Soha nem volt még légiós a Laidouni helyére kiszemelt válogatott játékos - sajtóhír
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz