Fotó: fradi.hu

Fradi: Megvan az MLSZ-büntetés Lisztes Krisztián ügyében

Döntést hozott az MLSZ Fegyelmi Bizottsága azután, hogy a Ferencváros fiatal támadója az Újpest elleni rangadót követően egy fáklyát vitt be a pályára.
Csakfoci.hu 2023. május 9., kedd 17:23
Fotó: fradi.hu
Döntést hozott az MLSZ Fegyelmi Bizottsága azután, hogy a Ferencváros fiatal támadója az Újpest elleni rangadót követően egy fáklyát vitt be a pályára.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 9., kedd 17:23

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 9-i ülésén Lisztes Krisztiánt (FTC) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, mert az Újpest FC elleni bajnoki mérkőzést követően pirotechnikai eszközt (fáklyát) vitt be a pályára - számolt be az mlsz.hu.

Mint arról korábban a csakfoci.hu is beszámolt, az Újpest elleni derbin történtek miatt fegyelmi indított eljárást a fiatal játékos ellen, aki 8 perccel a lefújás után átvett egy pirotechnikai eszközt az egyik szurkolótól, amivel belépett a pályára, amikor a játékostársak egy része már a zuhany alatt állt.

Ezzel a pálya széli megmozdulásával a Fradi labdarúgója az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szerint fegyelmi vétséget követett el. Igaz, a fáklyát a játékos hamar kidobta az alapvonalon túlra, nem vitte be az öltözőbe, nem szaladt körbe vele az üres stadionban, de ez a tényeken már semmit sem változtat, a szigorú és éber ellenőr kiszúrta, felírta és Lisztest meg is gyanúsították. Sőt, most már meg is büntették.

Eljárás indult a Szpari-Diósgyőr szurkolói balhéja miatt

A FEB elnöke az NB II hétvégi fordulójában lejátszott Nyíregyháza - Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (a Nyíregyháza esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, a rend nem megfelelő biztosítása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre (játéktérre) történt bejutása, a Diósgyőr esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre (játéktérre) történt bejutása miatt).

A további fegyelmi döntések

NB II

Tar Zsolt (Ajka) 4 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Holecz Péter technikai vezető (Tiszakécske) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB a Dorog-Soroksár mérkőzéssel kapcsolatban a Dorogot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (konkrét személy szidalmazása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Biró Roland (Kisvárda) 2, Kovács Dominik (Újpest) 4, Nagy Máté (Paks) 1 és Bakó Sámuel Barnabás (ETO) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Colley Lamin (Puskás Akadémia), Tóth Rajmund (ETO), Pinto Mario Alfredo (Szolnok), Fülöp Levente Martin (Diósgyőr), Szatmári Roland (Szeged 2011) és Lacza Alex (ETO) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Miller Bálint (Kanizsa Futsal) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Sámson Zoltán (Futsal 1992) 1 soron következő férfi felnőtt futsal Magyar Kupa- mérkőzésre szóló eltiltás.

Olvastad már?
Vidi: Komoly prémium is elszállt Kodro fölé bombázott 11-esével - részletek
A csakfoci.hu információi szerint fejenként sok millió forinttól estek el a fehérvári játékosok.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz