Fotó: sportsworldghana.com

Fradi: Megvan a megegyezés, EL-csoportkörös csapattól érkezhet támadó - sajtóhír

Azeri sajtóinformáció szerint a Qarabag és a Fradi megegyezett Owusuról, így eldőlt, hogy a ghánai támadó már ebben a szezonban pályára lép a magyar csapatban.
Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 14:15
Fotó: sportsworldghana.com
Azeri sajtóinformáció szerint a Qarabag és a Fradi megegyezett Owusuról, így eldőlt, hogy a ghánai támadó már ebben a szezonban pályára lép a magyar csapatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 14:15

Január elején a csakfoci.hu írta meg elsőként, hogy nagy eséllyel a Ferencvároshoz szerződik a Qarabag ghánai támadója, Owusu Kwabena, ám akkor még kérdéses volt, hogy már télen vagy csak nyáron érkezik az Üllői útra.

Ezúttal az azeri Sportlife arról számolt be, hogy létrejött a megállapodás a Qarabag és a Fradi között, Owusu pedig a jövő héten érkezhet Budapestre, tehát már ebben az idényben Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző rendelkezésére állhat a csatár - szúrta ki az ulloi129.hu, amely azt is hozzáteszi, hogy tudomásuk szerint valóban megtörténhet az átigazolás még a télen.

Owusu ebben a szezonban 18 bajnokin öt gólig és három gólpasszig jutott, az EL-csoportkörben szintén volt három találata, mindegyik ellenfélnek (Nantes, Olimpiakosz, Freiburg) betalált egyszer-egyszer. A magyar szurkolóknak azonban onnan lehet talán a legismerősebb, hogy a Fradi elleni BL-selejtező során az idegenbeli találkozón gólt szerzett, ezzel alaposan hozzájárult ahhoz, hogy összetörje a Ferencváros BL-álmait.

Owusu korábban egy évet Törökországban, míg előtte több szezonon át Spanyolországban is légióskodott.

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz