Fotó: mtkbudapest.hu

Felkészülés: EL-induló csapatot vert meg az MTK, megint betalált az új igazolás

A szerb bronzérmes Cukarickit sikerült legyőznie az MTK-nak a szlovéniai edzőtáborban.
Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 20:04
Fotó: mtkbudapest.hu
A szerb bronzérmes Cukarickit sikerült legyőznie az MTK-nak a szlovéniai edzőtáborban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 20:04

A szlovéniai edzőtábor harmadik felkészülési mérkőzését vívta szombat délután az MTK Budapest, amely a szerb bronzérmes, az Európa Ligát a playoffban kezdő Cukarickivel nézett farkasszemet.

Az mtkbudapest.hu beszámolója szerint már a 2. percben volt egy lehetősége az MTK-nak: egy szögletet követően Hej fejelt, de Mirosavicnak sikerült közbeavatkoznia. Három perccel később ismét a magyar csapatnak volt helyzete, de Drezgic nagyot mentett Kovács Mátyás 14 méteres lövése után. A 20. percben Adzic löketét Demjén fogta biztosan. Ezt követően Zsóri kétszer is veszélyeztetett, előbb lábbal, majd fejjel, de mindkétszer megúszta a gólt a Cukaricki. A félidő közepén a szerbek voltak aktívabbak, de akadt, hogy nem találtak kaput, míg Miladinovic erős átlövését Demjén hárította, aki később Stojanovic próbálkozásánál is a helyén volt. A 43. percben aztán az MTK szerzett vezetést, Antonov lövésszerű beadása után kötött ki a hálóban a labda. Az Újpestről érkező szélső így a Soroksár elleni találkozó után ismét betalált a felkészülés során.

Fordulást követően a szerbek kezdtek jobban, és azonnal egyenlítettek: Spasojevic lövését Demjén még védte, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt. Nem sokáig maradt ennyi az állás: az 50. percben Thiam labdaszerzése után Zsóri ugratta ki Stiebert, aki szép egyéni megoldás után talált a kapuba. Nem sokkal ezután Tomovic lövését védte Demjén, míg az NB I-es csapat Bobál révén növelhette volna az előnyét, ám a szerb kapus nagy bravúrral mentett.

A végén Demjénnek kellett még egyszer hárítania, így az állás nem változott, 2-1-re nyert az MTK a szerb bajnokság dobogósa ellen.

Felkészülési mérkőzés, Kranjska Gora, Szlovénia

Cukaricki (szerb I.)-MTK Budapest 1-2 (Spasojevic 46., ill. Antonov 44., Stieber 49.)

MTK: Demjén - Hej, Kádár, Bobál - Kovács M. (Kosznovszky, 70.), Kata, Thiam (Horváth, 60.), Bognár (Spalek, 70.), Antonov - Zsóri (Molnár, 75.), Németh K. (Stieber, 46.).

Olvastad már?
Felkészülés: A Vidi lenullázta a horvát élvonal dobogósát, két légiós is betalált - videó
Kétgólos győzelmet aratott a Fehérvár FC az Eszék ellen, amely az előző idényben a harmadik helyen végzett a horvát bajnokságban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz