Fotó: feheravarfc.hu

Felkészülés: A Vidi lenullázta a horvát élvonal dobogósát, két légiós is betalált - videó

Kétgólos győzelmet aratott a Fehérvár FC az Eszék ellen, amely az előző idényben a harmadik helyen végzett a horvát bajnokságban.
Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 18:21
Fotó: feheravarfc.hu
Kétgólos győzelmet aratott a Fehérvár FC az Eszék ellen, amely az előző idényben a harmadik helyen végzett a horvát bajnokságban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 18:21

A horvát élvonalbeli NK Eszék ellen játszotta a harmadik nyári felkészülési mérkőzését a Fehérvár FC, a helyszín Muraszentmárton volt.

A Vidi klubhonlapjának beszámolója szerint az első negyedóra komolyabb helyzet nélkül, de nagy iramban telt el, majd a 22. percben Jugovic tekert 17 méterről alig kapu fölé. A 42. percben Csongvai lövése egy védő kezére pattant a 16-oson belül, de nem ítélt 11-est a játékvezető, Kastrati viszont megszerezte a labdát, majd egy csel után 10 méterről, ballal kilőtte a jobb sarkot.

A fordulás után Lovric tekerése kevéssel kerülte el a Vidi kapuját, majd az 56. percben Omerovic verte meg Zekét, majd veszélyesen adott kapu elé a jobbszélről, de a hosszún nem érkezett társ, pedig ajtó-ablak helyzet lett volna. Két percre rá Houri 22 méteres remek lövését óriási bravúrral védte az eszékiek kapusa. A 90. percben aztán véglegesen eldőlt a meccs, miután megduplázta előnyét a Vidi: Zeke beadását Kodro fejelte szépen a horvát kapuba.

Felkészülési mérkőzés, Muraszentmárton, Horvátország

NK Eszék-Fehérvár FC 0-2 (Kastrati 42., Kodro 90.)

Eszék: Malenica - Bralic, Jugovic, Caktas, Mierez, Brlek, Omerovic, Barisic, Bukvic, Lovric, Drambaiev

Vidi: Kovács D. - Csongvai (Bese, 76.), Larsen (Serafimov, 76.), Spandler, Zeke - Rúben Pinto (Pető, 70.), Bambock (Kovács B., 70.) - Kastrati (Menyhárt, 83.), Houri, Schön - Katona (Kodro, 63.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz