Ez a legnagyobb gondja a Fradinak az átigazolási piacon: "Mindig sok kétely is felmerül"

Hajnal Tamás sportigazgató a talán legnagyobb piaci kihívásról is beszélt egy interjúban.
Csakfoci.hu 2024. március 7., csütörtök 8:38
Hajnal Tamás sportigazgató a talán legnagyobb piaci kihívásról is beszélt egy interjúban.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 7., csütörtök 8:38

Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója az Origónak adott interjújában az átigazolásokról is beszélt.

Épül már a keret a következő idényre?

- A keret folyamatosan változik, állandóan munkában vagyunk ezzel kapcsolatban. Optimalizáljuk, tökéletesítjük, ez a folyamat soha nem áll le. Az elmúlt öt évben szerintem nem volt egy olyan pillanatom, amikor ne ez lett volna a fejemben, de ugyanez igaz a háttércsapat minden tagjára is.

Igen, dolgozunk a következő idény keretén, de azon a szinten, ahol az elmúlt években rendre megfordultunk, a vetélytársaink zöme jóval kedvezőbb feltételekkel tud versenybe szállni egy-egy olyan játékosért, aki valóban különbséget tud jelenteni. Ettől függetlenül persze az a célunk, hogy a saját eszközeinkkel, szorgalmunkkal, kreativitásunkkal ezt tudjuk kompenzálni.

A transzferek terén is látszanak az elmúlt évek eredményei? Gondolok itt arra, hogy könnyebb-e tárgyalni az ügynökökkel, illetve könnyebben mond-e igent egy-egy kiszemelt játékos a Ferencvárosnak?

- A Fradi mint klub az eredményeinek, a láthatóságának, a legrangosabb kupasorozatokban való jelenlétének köszönhetően természetesen jelenthet egy érdekes kihívást egy-egy játékosnak. De nem titok, hogy mindig sok kétely is felmerül, például a magyar bajnokság kevésbé vonzó hatása miatt. Számunkra ez egy nagyon komoly kihívás, hogy olyan játékosokkal tudjuk megerősíteni a csapatot, akik a nemzetközi színtéren is erősítést jelentenek. (...)

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

Olvastad már?
Közel 1 milliárdért igazoltak egymástól az NB I-es klubok: “A magyar liga kockázatos” - ezt mondja a szakértő
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért? A kérdések megválaszolásában Polyák Balázs volt segítségünkre, aki az MTK korábbi sportigazgatójaként, majd klubmenedzsereként több játékos felépítésében és értékesítésében vett részt, a magyar klubvezetők közül a legtöbb pénzmozgással járó átigazolást ő bonyolította le, így jól ismeri azokat a szempontokat, amelyek a piacot mozgatják.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz