Egyre közelebb a magyar Eb-re jutás? - "Lehetetlen, hogy ebben a stadionban legyen a selejtező"

Plovdiv polgármestere vasárnap - korábbi saját nyilatkozatának ellentmondva - bejelentette, hogy lehetetlen lesz megrendezni a Hristo Botev Stadionban a bolgár-magyar Eb-selejtezőt.
Csakfoci.hu 2023. november 12., vasárnap 16:13
Plovdiv polgármestere vasárnap - korábbi saját nyilatkozatának ellentmondva - bejelentette, hogy lehetetlen lesz megrendezni a Hristo Botev Stadionban a bolgár-magyar Eb-selejtezőt.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 12., vasárnap 16:13

Mint arról beszámoltunk, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) szerint két út maradt a jövő heti bolgár-magyar Eb-selejtező előtt: vagy Plovdivban rendezik meg a találkozót, vagy a mieink kapják meg a találkozó három pontját, 3-0-s végeredménnyel - ez utóbbi azt jelentené, hogy Marco Rossi csapata játék nélkül jut ki a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra.

Kostadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere szombaton még arról beszélt, hogy  Plovdivban lesz a meccs és ezt hétfőn hivatalosan is bejelentik, vasárnap viszont már ennek az ellenkezőjét jelentette ki  a bntnews.bg beszámolója szerint. A városvezető ezúttal megmagyarázta, hogy miért NEM lehet a Hristo Botev Stadionban megrendezni a Bulgária és Magyarország közötti Európa-bajnoki selejtezőt...

Pénteken kaptunk egy levelet a kivitelezőtől, amelyben jelezte, hogy a stadion jelenleg balesetveszélyes. Egyeztettünk a belügyminisztériummal is. Levelezésünkben a plovdivi polgárok biztonsága miatti aggodalomunkat fejeztük ki. Ezen tények és a BFS késve beadott kérelme lehetetlenné teszi, hogy a Hriszto Botev Stadionban tartsuk meg ezt a találkozót. Véleményünket nem tudjuk megváltoztatni. Nem kaptunk semmiféle olyan hivatalos adatot, ami miatt módosítanunk kellene az álláspontunkon

- fogalmazott a polgármester,

Dimitrov azt elárulta, hogy mind a stadion felújítását végző vállalkozótól, mind a Belügyminisztériumtól kapott olyan információkat, amelyek a biztonsággal kapcsolatos aggodalmakat jelezték. Hozzátette, reméli, hogy a város és Bulgária számára is a legjobb döntés születik majd meg az ügyben.

Olvastad már?
Szürreális körülmények nehezítik a magyar bajnokcsapat dolgát: "Naponta 30-40 vakondtúrást kellett eltüntetnünk, hogy rá tudjunk menni a pályára" - interjú az edzővel, aki már a Vidinél is rendet rakott
Bajnok volt az Újpesttel, hosszú évekig légióskodott Hollandiában, 14-szer játszott a magyar válogatottban. Most edzőként az NB III-ban tesz csodát a Veszprémmel, a szakemberek pedig komoly jövőt jósolnak neki. Pető Tamásnak egészen mostoha körülmények között kell napról napra bizonyítani, amit ő zokszó nélkül megtesz. Az ellenfelek mellett a vakondokkal és földikutyákkal is megvívta a saját harcát. A Vidinél ő rakott rendet Casoni ámokfutása után, Mezey Györgynél és Henk ten Cate-nál nem dolgozott nagyobb tudású edzőkkel. Úgy látja, a Fehérváron futballozó fia sokkal jobb játékos lesz nála, az Újpest pedig szerinte nem mostanában nyer bajnokságot, de az ezüstérem is nagy siker lenne.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz