Eb 2024: Orbánnál nem nagyon volt rosszabb magyar Svájc ellen - a nemzetközi lapok osztályzatai

Így osztályozták a magyar válogatott játékosait a különböző külföldi lapok a Svájc elleni, 3-1-re elveszített Eb-csoportmeccset követően.
Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 13:01
Így osztályozták a magyar válogatott játékosait a különböző külföldi lapok a Svájc elleni, 3-1-re elveszített Eb-csoportmeccset követően.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 13:01

Arról már beszámoltunk, hogyan látták a svájci és a nemzetközi lapok, illetve portálok a szombati Magyarország-Svájc Eb-csoportmeccsen történteket - lapszemlénk itt olvasható!

Ezúttal pedig a játékosok teljesítményét értékelő osztályzatokat szemlézzük, megnézve, hogyan látták a magyar válogatott futballistáinak produkcióját a különböző lapok.

Eurosport

A nemzetközi sportcsatorna elég kétarcúnak látta a mieink teljesítményét: miközben Fiola, Kerkez, Lang és Schäfer is csak 4-es érdemjegyet kapott, Szoboszlai és Varga is 7-esre "vizsgázott". A meccs embere náluk a góllal és gólpasszal záró svájci középpályás, Michel Aebischer lett.

A magyar válogatott osztályzatai: Gulácsi 5 - Lang 4, W. Orbán 5, Szalai A. 5 - Fiola 4, Nagy Á. 5, Schäfer 4, Kerkez 4 - Sallai 6, Szoboszlai 7 - Varga B. 7.

CaughtOffside

A 2006 óta működő londoni fociportál néhány játékosunkkal - például a 3-ast kapó Willi Orbánnal - nem éppen kesztyűs kézzel bánt, de itt több volt a magasabb érdemjegy is. Illetve rövid szöveges értékelést is kaptak a magyar futballisták. A brit oldalnál - akárcsak aaz UEFA-nál - Granit Xhaka lett a meccs embere, 9-es osztályzattal.

Gulácsi 7: "Néhány fontos védést mutatott be annak érdekében, hogy Magyarország meccsben maradhasson, többek között kétszer is hárította Ruben Vargas, egy az egy elleni szituációban leadott lövését."

Lang 5: "Nem volt különösebben rosszabb, mint bármelyik másik magyar védő, de a félidőben Marco Rossi váltott."

Orbán 3: "A meccs nagy részében Magyarország legösszeszedettebb védője volt, de a végén a labdát egyenesen Embolo elé fejelte, aki eldöntötte a meccset, és megszerezte a pontokat Svájc számára."

Szalai A. 5: "Keményen küzdött, de nehezen tudott jól helyezkedni. A nyitó gólt szerző Duah miatta nem volt lesen, beragadt."

Fiola 5: "Időnként hanyagul bánt a labdával, bár így is keményen dolgozott."

Nagy Á. 6: "Védekező munkáját jól végezte, de a labdával sosem tudta igazán kézben tartani a játékot."

Schäfer 7: "Sokkal megbízhatóbban bánt a labdával, mint a legtöbb csapattársa, 100%-os arányt produkált bizonyos passzok, így a keresztpasszok terén is."

Kerkez 7: "Néhány korai hibájából "felépülve" nagy területet és lendületet adott a bal oldalon Magyarországnak, de sajnos a játék előrehaladtával elfáradt."

Sallai 8: "A második félidőben életre kelt néhány trükkös futással és veszélyes átlövéssel. Mindig igyekezett előrevinni a labdát, és feljebb tolni a csapata játékát."

Szoboszlai 7: "Időnként erőnlétileg gyengének tűnt, de aztán mindig megvillantotta azt a zsenialitását, ami tavaly nyáron a Liverpoolt is hozzá vonzotta. Beleértve ebbe a Varga gólját előkészítő, kiváló beadását is."

Varga B. 7: "Az első félidőben szinte teljesen eltűnt, de a szünet után megváltozott emberként tért vissza. A fizikalitásával és intenzitásával pokollá tette a svájci védők életét, és megérdemelte a gólját."

Bolla 6: "A jobb szélen megfelelő tempóváltást jelentett Magyarországnak a becserélése."

Kleinheisler 6: "Elég pozitívan bánt a labdával, de nem tudott meghatározó futballt bemutatni."

Ádám Martin 4: "A fizikai jelenléte miatt hozták be, de alig okozott gondot a svájci védelemnek."

Dárdai M. 6: "Több fontos szerelést és blokkolást is bemutatott, amikor a játék egyre kiélezetebbé vált a hajrában."

Whoscored

Az egyik mértékadó és objektív mutatók alapján osztályozó, elemző nemzetközi fociportál mindössze a Szoboszlai-Varga páros jutott a 7-es értékelés fölé, miközben Langot, illetve a csereként beállt Bollát még Orbánnál is gyengébbnek látták az oldalon.

Vavel.com

A madridi központú nemzetközi portál összességében pozitívabbak látta a mieink kölni produkcióját és nagylelkűbben értékelt is. Itt is Xhaka, illetve Aebischer vitte a prímet, mindketten 8-ast kaptak.

Gulácsi 7: "Annak ellenére, hogy három gólt kapott, keveset tehetett azokról, és fontos védésekkel tartotta meccsben Magyarországot."

Lang 5: "Az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtott, majd a szünetben, egy taktikai váltás keretében levették a pályáról."

Orbán 6: "Nagyrészt visszafogott szerepet játszott a játékban, de egyéni szinten nem csinált túl sok hibát."

Szalai A. 6: "Egyénileg szintén nem sokat rontott, az összességében gyenge teljesítmény ellenére sem."

Fiola 6: "Többször is pazarló volt a labdabirtoklás tekintetében, de végül nem volt túlzottan hibás az eredményért."

Nagy Á. 6: "Időnként ígéretes villanásokat mutatottt be a labdával, de végül kevés hatással volt a játékra."

Schäfer 7: "Kiválóan mozgott a labdával, és 96 százalékos passzolási aránnyal büszkélkedhetett."

Kerkez 5: "Annak ellenére, hogy támadásban többször is ígéretes húzásai voltak, egy súlyos védekezési hibával majdnem gólt ajándékozott Svájcnak."

Sallai 7: "Az egész mérkőzésen fényes szikra volt egy olyan magyar csapatban, amely egyébként soksor eléggé kreativitás nélkülinek tűnt."

Szoboszlai 7: "A Liverpool játékosa nem volt a megszokott szintjén, annak ellenére sem, hogy kiváló asszisztot adott a magyar gól előtt."

Varga B. 7: "Szép gólt szerzett, de korábban több említésre méltó lehetőséget is kihagyott."

Sportsdunia.com

Az elsősorban a szaúdi bajnoksággal és az angol Premier League történéseivel foglalkozó oldalnál megint csak Aebischert és Xhakát látta a legjobbnak, mindketten 9-es érdemjeggyel zártak.

Gulácsi 5: "A svájciak túl jónak bizonyultak a magyar védelemhez - beleértve Gulácsit is - képest.  A kapus ugyanakkor néhány létfontosságú védést bemutatott a mérkőzésen, köztük Vargas kísérletének a  blokkolását, alig néhány perccel azután, hogy a svájci válogatott megnyitotta a gólok sorát."

Lang 5: "A helyezkedése sokszor nem volt megfelelő, és az első félidőben kevés ellenállást fejtett ki Svájc rohamainál, a szünetben le is cserélték."

Orbán 4: "Igazán gyenge volt, és ami még rosszabb, egy borzalmasan, fejelt eladott labdával lehetővé tette Embolo számára a harmadik gól megszerzését." 

Szalai A. 5: "Alig volt jobb védőtársainál egy olyan napon, amikor a svájciak gyakran létszámfölényben voltak a magyar hátsó alakzattal szemben."

Fiola 6: "Jól kezdett, néhányszor előretört, de a meccs előrehaladtával egyre inkább kifulladt."

Nagy Á. 6,5: "A Spezia középpályása néhány elképesztő hosszú labdával próbálta előre küldeni a csapatát, és védekezésben is besegített, amikor csak kellett."

Schäfer 6,5: "Három fontos tisztázással és a 90% feletti passzteljesítménnyel Schafer jó meccset játszott."

Kerkez 6,5: "Néhányszor labdát szerzett, és hatszor be is adott balról, ám eredménytelenül."

Sallai 7: "A passzai a helyén voltak, de közvetlen veszélyt nem tudott jelenteni Svájcra."

Szoboszlai 7,5: "Ő adta az asszisztot Varga gólja előtt, és néhány kulcspasszal is megmutatta kreatív képességeit."

Varga B. 8: "Szemfülesen bejutott Aebischer mögé a gól előtt, majd a szerelési kísérletet is leküzdve fejelt egyet, ezzel 2-1-re alakította a magyarok számára az eredményt."

Kleinheisler 6: "Csak néhány elfogadható passzt adott."

Ádám Martin 6: "Akkor dobták be, amikor Magyarország ígéretesnek tűnt támadásban, de ő maga nem nagyon volt látható a pályán."

Dárdai Márton 7: "Ádámmal együtt érkezett, egy kettős csere keretében, és többször jól helyezkedett a védelemben, sőt, a végén még egy kiváló mentést is bemutatott a gólvonalnál."

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

A rossz rajt után hogy látod a továbbjutási esélyeinket? Kattints és szavazz itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz