Eb 2024: Az egyik királlyá koronázta Szoboszlait, a másik a földbe döngölte - a nemzetközi lapok osztályzatai

Így osztályozták a magyar válogatott játékosait a különböző külföldi lapok a Németország elleni, 2-0-ra elveszített Eb-csoportmeccset követően.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 14:35
Így osztályozták a magyar válogatott játékosait a különböző külföldi lapok a Németország elleni, 2-0-ra elveszített Eb-csoportmeccset követően.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 14:35

Whoscored.com

Az egyik mértékadó és objektív mutatók alapján osztályozó, elemző nemzetközi fociportálnál elsőre talán meglepő módon nem Gündogan vagy Musiala, hanem Kimmich volt a németek és a mezőny legjobbja is, 8,3-as osztályzattal.

Ami a mieinket illeti, Gulácsi Péter kapott egyedül a 7-esnél jobb érdemjegyet (nem sokkal jobbat), míg a csapat "legrosszabbjai" között Dárdai Márton, Fiola Attila, a csereként beállt Ádám Martin és Csoboth Kevin, sőt Szoboszlai Dominik kapitány is ott van - mindannyian csak 6-ost kaptak.

Eurosport

A sportcsatornánál senki nem lépte át az átlagos szintet nálunk, záporoznak az 5-ösök és 6-osok, érdekes, hogy például Gulácsit vagy Szoboszlait a gyengébbek közé sorolták, míg a cserejátékosaink zömét nem. A meccs embere itt Kroos (8) lett, nem véletlenül...

Gulácsi 5 - Fiola 6, W. Orbán 6, Dárdai M. 6 - Bolla 5, Schäfer 6, Nagy Á. 5, Kerkez 5 - Sallai 6, Szoboszlai 5 - Varga B. 5.

Cserék: Kleinheisler 6, Ádám M. 6, Nagy Zs. 6, Gazdag -, Csoboth -

Daily Mail

A brit lapnál Gündogan lett a "Man Of The Match", 8,5-ös osztályzattal, de Musiala és Mittelstadt is 8-ast kapott, miközben a mieinknél itt épp Szoboszlai Dominik lett a "király", nem is sokkal elmaradva a mezőny legjobbjaitól (7,5). Rajta kívül Gulácsit, Kerkezt és Sallait látta még valamennyire kiemelkedőnek a lap.

Itt szöveges értékelést is kaptak a játékosok, a magyarok teljesítményét így összegezték:

Gulácsi 7: "Kicsit rontott a németek első góljánál, mivel nem tudta elcsípni a labdát. A második félidő elején egy remek kettős védést mutatott be, Gündogan góljával pedig nem sokat tudott kezdeni, ugyanakkor voltak még szép hárításai."

Fiola 6: "Nagy pechje volt, hogy nem tudta blokkolni a labdát Musiala vezető találatánál, és nehéz dolga volt a gyakran helyet változtató és sok problémát okozó német támadókkal."

Orbán 6: "Óriási balszerencséje volt, hogy elesett a németek első góljánál, bár kissé ügyetlennek is tűnt ebben a szituációban. Néhány nagy labdaszerzéssel és szereléssel állt talpra innen."

Dárdai M. 5: "Borzalmasan nehéz feladatot kapott Musiala és Mittelstadt oldalán, és időnként nagyot küzdött, de néhány létfontosságú közbelépést is végrehajtott."

Bolla 6: "Néhány szép tisztázása volt hátul, és előrefelé is veszélyt jelentett. De sokat küszködött Mittelstadt felfutásaival az oldalán."

Nagy Á. 5: "Sok, nála jobb középpályásnak is nagy falat volt már a tempót diktáló Kroos játéka jelentette kihívás."

Schäfer 5: "Őt és Nagyot is sokszor legyűrték a középpályán, és nehezen tudtak belelendülni a játékba, a magyarok támadójátékának nagy része emiatt a széleken zajlott."

Kerkez 7: "Rendkívül ígéretes első szezonja volt a Bournemouthban, és itt, a "világszínpadon" is megmutatta tehetségét, többször is helytállt a bal szélen, és több ütős beadása is volt."

Sallai 6,5: "Az ő kissé könnyelmű fejesénél veszítette el a labdát csapata Németország első gólja előtt. A második félidőben viszont néhány pozitív előretörést mutatott be, és egy tökéletes keresztlabdája is volt, amelyet nem sikerült értékesítenie a társnak."

Szoboszlai 7,5: "Az első félidőben igen életerősnek tűnt a játéka, és már korán próbára tette Neuer kesztyűjét egy erőteljes szabadrúgással, majd percekkel később egy újabb remek lehetőséghez jutott egy határozott kapáslövésnél, hogy aztán Sallai meg nem adott gólja előtt is villanjon. Később viszont elhalványult.

Varga B. 5: "Nagyot sóhajthatott, amikor egy fejese véletlenül majdnem a saját kapujában kötött ki. A 60. percben egy óriási esélye volt a gólszerzésre, amikor a kapu fölé bólintott."ű

Cserék: Kleinheisler 6, Ádám M. 6, Nagy Zs. 6, Csoboth -, Gazdag -

Vavel.com

A madridi központú nemzetközi portálnál Gündogan egy 9-essel uralta le a mezőnyt, a magyar minősítések viszont ennél jóval alacsonyabbak. Itt Orbán lett a mieink legjobbja (7), négyen viszont csak 5-öst kaptak - és köztük van Szoboszlai is.

Gulácsi 6: "Öt védést mutatott be egy olyan mérkőzésen, amelyen a magyar csapat túlnyomó részben hátrányban volt."

Orbán 7: "Az RB Leipzig játékosának 13 kulcsfontosságú védekező mozzanata volt, mindent megtett, hogy megállítsa a német rohamokat."

Fiola 5: "Mindkét gólt az ő oldaláról szerezték. Gyenge teljesítményt nyújtott."

Dárdai M. 6: "Nagyon átlagos értékelés egy nagyon átlagos teljesítményért."

Bolla 6: "Védekezésben jól teljesített, de előrefelé nagyon keveset nyújtott - ez is volt a tendencia a magyaroknál."

Nagy Á. 5: "A meccs nagy részében hagyta, hogy Kroos és társai teljesen átvegyék az irányítást a középpályán."

Schäfer 5: "Mint Nagynak, neki sem volt esélye a német középpálya kirobbanó formájával szemben."

Kerkez 6: "A Bournemouth játékosa volt Magyarország nagyon kevés fényes szikráinak egyike."

Sallai 6: "Magasabb osztályzatot kapott volna, ha a gólját megadják, de az érvénytelenített találaton kívül sokszor nagyon észrevehetetlen volt a pályán."

Szoboszlai 5: "Talán egy kicsit túlzás, de egy Szoboszlai kvalitású játékostól a szurkolók sokkal többet várnak, mint amit a 23 éves futballista eddig nyújtott ezen a tornán."

Varga B. 6: "Havertzhez hasonlóan nem volt túl gyakran játékban, látszólag nem csatárnak való mérkőzés volt ez."

Cserék: Kleinheisler 6, Ádám M. 6, Nagy Zs. 6, Csoboth -, Gazdag -

The National

A szintén brit lap jóval lágyszívűbb volt a futballistákkal, nem egy játékosunk kapott 7-es osztályzatot, a németeknél meg úgy a fél csapat 8-ast. Egyedül Vargát látta átlag alattinak a szigetországi orgánum.

Gulácsi 7 - Fiola 7, W. Orbán 6, Dárdai M. 7 - Bolla 7, Schäfer 6, Nagy Á. 7, Kerkez 7 - Sallai 7, Szoboszlai 7 - Varga B. 5

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz