Fotó: mlsz.hu

Eb 2024: A magyar szurkolók igényelték az egyik legtöbb jegyet - az UEFA jelentette be

Összesen több mint 30 millió jegyigénylés történt az Eb-résztvevő csapatok szurkolói részéről. A házigazda németek mellett a törökök, a magyarok, az angolok, az albánok és a horvátok a leglelkesebbek.
Budai László 2023. december 19., kedd 8:45
Fotó: mlsz.hu
Összesen több mint 30 millió jegyigénylés történt az Eb-résztvevő csapatok szurkolói részéről. A házigazda németek mellett a törökök, a magyarok, az angolok, az albánok és a horvátok a leglelkesebbek.
Szerző: Budai László 2023. december 19., kedd 8:45

December 2-án kiderült, hogy a magyar válogatott milyen csoportban és mikor játszhat majd a 2024-es Európa-bajnokságon: ezek szerint a mieink június 15-én, szombaton 15 órától Svájccal játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják Stuttgartban, végül Skóciával küzdenek meg június 23-án, vasárnap 21 órától szintén Stuttgartban. Ezt követően a szurkolók megkezdhették jegyigényléseik leadását az UEFA hivatalos felületén.

Az Európai Labdarúgó Szövetség most közzétett cikkében arról ír, hogy az Eb-résztvevő csapatok szurkolói összesen több mint 30 millió belépőt kértek a tornára, az igénylések 59%-a Németországon kívülről érkezett. Az UEFA arról is beszámolt, hogy a hazai drukkerek mellett a legtöbb belépőre Törökországból, Magyarországról, Angliából, Albániából és Horvátországból csapnának le.

Ahol a kereslet meghaladta a rendelkezésre álló jegyek számát, ott sorsolásra kerül majd sor. A szurkolókat 2024. január végéig értesítik arról, hogy a jegyigénylésük ebben a szakaszban sikeres volt-e. Annak érdekében pedig, hogy a torna alatt ne legyenek üres helyek, a drukkereknek lehetőségük lesz arra, hogy a megvásárolt jegyeiket viszonteladásra kínálják a márciusban induló hivatalos UEFA EURO 2024 viszonteladási platformon.

Az UEFA felhívja a figyelmet, hogy a tikettek értékesítése kizárólag az EURO2024.com oldalon keresztül történik, más forrásból senki ne vegyen belépőt.

Olvastad már?
Törékeny játékosból lett az NB I gólkirálya Varga Barnabás: "Már korán megláttam benne a csiszolatlan gyémántot" - korábbi edzői a Fradi-csatárról
Varga Barnabás karrierjének felívelése egy osztrák ötödosztályú együttes tartalékcsapatából indult, ahol ugyan törékenynek látták, kiváló fejelési technikájával és gólérzékenységével már akkor kiemelkedett csapattársai közül. Bár korábban kétségek merültek fel munkamoráljával kapcsolatban, a támadó folyamatosan kinőtte magát minden klubjánál, idén pedig már NB I-es gólkirályi címet ünnepelhetett, ami a nemzeti csapatig repítette őt. A válogatott csatárával kapcsolatban honlapunk arra volt kíváncsi, milyen labdarúgónak tartották fiatal korában korábbi, ausztriai edzői, illetve miben fejlődött a legtöbbet 16 éves kora óta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz