Fotó: www.mlsz.hu

Döntött az MLSZ: Kiderült, mikor folytatódik az NB I - lezárták az NB II-t, megvan a két feljutó és kieső

Az MLSZ hétfői döntése értelmében május 30-án folytatódik az élvonalbeli bajnokság, míg a másodosztály hátralévő meccseit nem rendezik meg, a jelenlegi táblázat alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket.
Nyikes Zoltán 2020. május 4., hétfő 19:59
Fotó: www.mlsz.hu
Az MLSZ hétfői döntése értelmében május 30-án folytatódik az élvonalbeli bajnokság, míg a másodosztály hátralévő meccseit nem rendezik meg, a jelenlegi táblázat alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 4., hétfő 19:59

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a hétfői döntés értelmében

az OTP Bank Liga a 26. fordulóval, a férfi Magyar Kupa pedig az elődöntőkkel folytatódik.

A Magyar Kupa elődöntőjének első fordulóját május 23-án, a visszavágókat május 27-én rendezik meg. A Magyar Kupa döntőjének időpontja június 2. Az OTP Bank Ligában a Ferencváros két korábban elmaradt bajnokiját a Magyar Kupa elődöntőkkel azonos időszakban játsszák le,

majd a bajnokság május 30-án indul újra a 26. fordulóval.

A bajnokságot a tervek szerint június végéig kell befejezni, egy csapat két bajnoki mérkőzése között legalább 3 napnak kell eltelnie.

A felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. Az első értelmezések szerint a bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat,

a bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, nincsenek végső helyezések, nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

A záró táblázat 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázat 18., 19. és 20. helyén álló csapatok nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre.

Mint ismert, az MLSZ elnöksége április 24-i döntésével kimondta, a koronavírus-járvány miatt meghozott rendkívüli intézkedések enyhítése esetén, 20 nappal a lazító határozatot követően újra indulhatnak a nemzetközi kupákba kvalifikáló felnőtt kültéri bajnokságok. A kormány április 30-i döntését követően lehetővé vált labdarúgó-bajnokságok újraindítása.

Az MLSZ a bajnokságok újraindítását megelőzően kikérte az Országos Tisztifőorvos és az Operatív Törzs álláspontját a megfelelő védekezés kapcsán. A szövetség a jövőben is teljes mértékben betartja a kormányzati és járványügyi szervek által előírtakat.

Amint bármilyen fejlemény meg felmerül a bajnokságok folytatásával, vagy lezárásával kapcsolatban, cikkünket kiegészítjük

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz