Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr: Lovrencsics és egy korábbi DVTK-kapus is meggyőzte, aláírt egy korosztályos válogatott játékos - hivatalos

Az NB I-es újonc egy évre kölcsönvette a Hajduk Split kapusát, Karlo Senticet.
Nyikes Zoltán 2023. június 15., csütörtök 12:32
Fotó: dvtk.eu
Az NB I-es újonc egy évre kölcsönvette a Hajduk Split kapusát, Karlo Senticet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 15., csütörtök 12:32

Csütörtök délelőtt jelentette be az NB I-be visszajutott Diósgyőr, hogy kölcsönvettek egy korosztályos válogatott kapust, a 22 éves Karlo Sentic a Hajduk Split csapatából érkezik egy évre a borsodiakhoz.

- Az előző évben a Hajduk Split kapuját védtem, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam egy másik klubban - kezdte Karlo Sentic. - Ekkor került képbe a DVTK. Korábban is sok jót hallottam a magyar fociról, hiszen Lovrencsics Gergő csapattársam volt Splitben, de édesapám arra is emlékezett, hogy a DVTK néhány éve az Európa Liga selejtezőjében milyen jól szerepelt. A döntésem meghozatalában sokat segített jó barátom, az eszéki kapus, Marko Malenica, aki rengeteg jót mondott a klubról, a közönségről, a városról, és ajánlotta, hogy fogadjam el a DVTK hívását. Úgy érzem, a DVTK-nak szíve van, a szurkolók rajonganak érte, én pedig szeretem az ilyen klubokat. A menedzserem pedig arról győzött meg, hogy egy jó csapat, valamint felkészült edző és szakmai stáb vár rám. Hétfőtől én is a csapattal kezdem meg a felkészülést, akkor ismerem meg személyesen az új társaimat. Tudom, hogy jó kapusai vannak a DVTK-nak, akikkel remélem egyszerre leszünk jó barátok és nagy ellenfelek. Mert az nem titok, azért érkeztem, hogy én védjem a diósgyőri kaput.

Karlo Sentic Dubrovnikban született, ott kezdett focizni, majd 14 évesen a Hajduk Split utánpótlásában folytatta. Végigjárta a korosztályokat, a felnőttek között a második csapatban mutatkozott be, majd Varasdon töltött el egy évet kölcsönben. Az előző idényben 16 bajnokin védte a Hajduk hálóját az élvonalban Karlo Sentic megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és hétfőn új társaival együtt kezdi el a felkészülést Diósgyőrben - írja a dvtk.eu.

Olvastad már?
"Csúcsigazolás": Kassai Viktort a harmadik országban nevezték ki 3 éven belül
Kassai Viktor lesz az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) játékvezetői részlegének technikai igazgatója a csütörtöki, hivatalos bejelentés szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz