"Csúcsigazolás": Kassai Viktort a harmadik országban nevezték ki 3 éven belül

Kassai Viktor lesz az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) játékvezetői részlegének technikai igazgatója a csütörtöki, hivatalos bejelentés szerint.
Csakfoci.hu 2023. június 15., csütörtök 12:00
Kassai Viktor lesz az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) játékvezetői részlegének technikai igazgatója a csütörtöki, hivatalos bejelentés szerint.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 15., csütörtök 12:00

Mint ismeretes, a Bolgár Labdarúgó Szövetség szerdán jelentette be, hogy a felek nem hosszabbítják meg a játékvezetői bizottság elnökének, Kassai Viktornak a szerződését, így a korábbi kiváló bíró másfél évet követően távozik a posztjáról, akárcsak eddigi helyettese, Ring György. A magyar szakember családi okokra hivatkozott annak kapcsán, miért nem szeretné folytatni bulgáriai megbízatását, ugyanis az otthonához közelebbi munkára vágyik.

Kassai korábban Oroszországban töltött be hasonló pozíciót - 2020 januárja és 2021 szeptembere között -, és bár ott is voltak, akik elismerték az ex-bíró munkáját, Bulgáriához hasonlóan kemény kritikákkal is illették tevékenységét. A magyar megítélésében azonban a jelek szerint a dícséretek számítottak igazán.

Csütörtökön kiderült ugyanis, hogy Kassai lett az osztrák bírók új technikai igazgatója az ÖFB hivatalos bejelentés szerint, amely "csúcsigazolásként" is említi az érkezését.

"Az ÖFB egy magas szintű szerződéskötésről számolhat be a játékvezetés jövője érdekében. A korábbi nemzetközi élvonalbeli bíró, Kassai Viktor a jövőben technikai igazgatóként tevékenykedik a szövetség játékvezetői osztályán, és a világ élvonalában eltöltött évtizedek alatt szerzett széleskörű tudását adja át az ország sípmestereinek. Kassai a hazai, illetve nemzetközi pályázók és jelöltek között tudott befutni a posztra" - fogalmaznak.

Az ÖFB és az osztrák bírók júliustól számíthatnak a németül, valamint angolul is beszélő Kassai szakértelmére, és mint bejelentették, "a nemzetközileg is nagyra becsült szakember leigazolása a következő fontos lépés az osztrák játékvezetői rendszer professzionalizálásának jelenleg is zajló folyamatában". Kassait az új munkahelyén is régi kollégája, Ring György segíti majd , aki vele együtt az ÖFB-hez kerül, és a VAR-részleg vezetőjeként fog tevékenykedni, de lesznek majd osztrák segítői is.

Ami fontos és ki is emelték, az az, hogy Kassait Ausztriában nem a játékvezetői testület élére nevezték ki, hanem külön posztot kapott.

- Kassai Viktorral egy nemzetközi élvonalbeli embert tudtunk megnyerni a játékvezetői technikai igazgatói posztra. Nagyon várjuk már, hogy új módon fogjon hozzá a hivatalban folyó munkához, hogy új lendületet és új hangsúlyokat adjon a feladatának. A játékvezetők szempontjából nagyon örvendetes, hogy egy ilyen szaktekintélyt tudhatunk a sorainkban. Nagyon bízom abban, hogy mindannyian sikeresen fogunk együtt járni a professzionalizálódás útján. Kassai nagy nemzetközi kapcsolatrendszere és az UEFA-nál is meglévő tekintélye minden bizonnyal előnyt jelent majd ebben a folyamatban - mondta Robert Sedlacek, a Játékvezető Bizottság elnöke.

- Örülünk, hogy ezt a fontos pozíciót egy elismert és nemzetközileg tapasztalt szakemberrel tölthetjük be. Ez a következő lépés a játékvezetői szakma professzionalizálásának folyamatában. Az ÖFB-vel együtt egyértelműen elköteleztük magunkat amellett, hogy ezen az úton szeretnénk végigmenni. Most a megvalósítás lépései következnek. Nagyon örömteli, hogy a következő szezont az új pozícióban egy széleskörű szakértelemmel rendelkező vezetővel kezdhetjük meg - tette hozzá Kassai kinevezése kapcsán Christian Ebenbauer, az Osztrák Labdarúgó Szövetség vezérigazgatója.

Olvastad már?
Már hivatalos: Távozik a hazai Eb-n elhasaló magyar válogatott edzője
A csakfoci.hu múlt heti hírének megfelelően távozik szövetségi edzői posztjáról Belvon Attila, az U17-es válogatott eddigi szakmai vezetője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz