Hivatalos: Lemondott Kassai Viktor az oroszoknál - így indokolták a változást

A 46 éves Kassai 2020. január 9. óta dolgozott az Orosz Labdarúgó Szövetségnél, szervezeti átalakítás vezetett a távozásához.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 13., hétfő 20:04
A 46 éves Kassai 2020. január 9. óta dolgozott az Orosz Labdarúgó Szövetségnél, szervezeti átalakítás vezetett a távozásához.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 13., hétfő 20:04

Lemondott Kassai Viktor, az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) játékvezetői bizottságának szakmai főnöke, közölte hétfőn az RFSZ sajtószolgálata.

A személyi változást az RFSZ szervezeti átalakítással indokolta.

Asot Hacsaturjanc, a bizottság elnöke megköszönte a magyar szakember munkáját, közte az európai szabványoknak a szövetség rendszerébe való bevezetését, amelyeket fontosnak nevezett az RFSZ által végrehajtott játékvezetési reform szempontjából.

"Viktor létrehozott egy rendszert, amely segíti a profiligás játékvezetők felkészítését a versenyidőszak mérkőzéseire, ez pedig hatást gyakorolt a mérkőzésekre való kijelölés jövőjére. Ez az edzésfolyamat nagy intenzitásán és a mozgásaktivitás rendszeres ellenőrzésén alapul" - hangoztatta Hacsaturjanc. A 46 éves Kassai 2020. január 9. óta dolgozott a testületben. A közlemény a magyar szakembert idézve azt írta, hogy azóta hat új játékvezető debütált, akik közül többen csúcsmérkőzéseken bizonyították rátermettségüket. Emellett lehetőséget kapott az orosz második liga minden fiatal és ígéretes játékvezetője, és elkezdődött a női játékvezetés fejlesztése.

"A legmagasabb európai normáknak megfelelő játékvezetői stratégiát és rendszert dolgoztunk ki Oroszországban, amelyben a játékvezetők számára mind fizikai, mind elméleti értelemben professzionális környezetet és fejlődést biztosítunk" - mondta Kassai.

A közlemény szerint a távozó szakember rámutatott, hogy az orosz játékvezetők munkájának magas színvonalát a FIFA és az UEFA is elismerte azzal, hogy 2021 összes nagy nemzetközi eseményén szerepeltette őket. Kassai Viktor - aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában - 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották. (MTI)

Olvastad már?
Haaland ügynöke angol sztárcsapattal tárgyalt, a Chelsea lerabolná az olasz címvédőt - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Külföldi körkép.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz