Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr: "Be akarjuk bebizonyítani, hogy a legutóbbi szörnyű vereség csak egy szabályt erősítő kivétel volt" - a Fradi ellen a lehető legjobb csapat fog játszani

A Diósgyőr vezetőedzője tudja, hogy ezzel a váratlan, és mindenkit megrázó újpesti vereséggel lerombolták a róluk alkotott pozitív képet, amit újjá akarnak építeni.
Nyikes Zoltán 2024. május 11., szombat 16:21
Fotó: dvtk.eu
A Diósgyőr vezetőedzője tudja, hogy ezzel a váratlan, és mindenkit megrázó újpesti vereséggel lerombolták a róluk alkotott pozitív képet, amit újjá akarnak építeni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 11., szombat 16:21

Az NB I 32. fordulójának szombati játéknapja a Diósgyőr-Ferencváros találkozóval fog zárulni. A hazaiak háza táján finoman szólva sem jó a hangulat, miután az elmúlt héten kínos pofonba szaladtak bele Újpesten. A hétgólos vereséget követően pedig a DVTK-drukkerek jelezték is, hogy az utolsó két fordulóban, így az FTC ellen sem lesznek jelen a szervezett szurkolói csoportok, miután kevésnek érzezték a bocsánatkérést és a sablonközleményt a klub részéről.

– Ismételten szeretnék elnézést kérni az Újpest elleni vereség miatt minden szurkolótól, a DVTK-hoz méltatlan teljesítményt nyújtottunk – kezdte a klubhonlapon Vladimir Radenkovic vezetőedző a szombati bajnoki előtt. – Szörnyen éreztük magunkat a mérkőzés estéjén, rendkívül hosszú volt a hazaút. És az új hét is nagyon nehezen indult, de nekünk túl kellett tenni magunkat a sokkon, hiszen szombaton új mérkőzés vár ránk, amire fel kellett készülni. Igyekeztünk megtalálni a vereség okát, és nem csak a taktikát veséztük újra és újra ki, hanem azt is megvizsgáltuk, miért nem merték megcsinálni azt sem a játékosok, amit tudnak, mert feltűnő, hogy idegenben rendre nem tudunk olyan minőségi teljesítményt nyújtani, mint hazai pályán.

A DVTK már háromszor találkozott az FTC-vel a 2023/2024-es idényben, kétszer az OTP Bank Ligában és egyszer a MOL Magyar Kupában. Ebből kétszer Vladimir Radenković irányította a piros-fehéreket, így biztosan tudja, mire számítson.

– A második mérkőzésünk jobban sikerült, akkor a szünet után egyre jobban játszottunk, szépítettünk az Üllői úton, és az egyenlítésért támadtunk – idézte fel. – Viszont a kupameccsen csak az utolsó 25 percben mutattuk meg a tudásunkat, akkor is csak egy részét. A két találkozó legfontosabb tanulsága, hogy sokkal bátrabban kell játszani, persze nem vakmerően. Tudjuk, hogy a Ferencváros közel hetven százalékban birtokolja a labdát, minden bizonnyal ebben a stílusban játszanak szombaton is, ám amikor megszerezzük a labdát, akkor jó döntéseket kell hozni, és kihasználni a kínálkozó lehetőségeket.

Szombaton nem csak magunkért, hanem a szurkolókért és a klubért is játszunk. Be akarjuk bebizonyítani, hogy a legutóbbi szörnyű vereség csak egy szabályt erősítő kivétel volt. Korábban mi lőttünk 4-5 gólt az ellenfeleknek, méghozzá kiváló ellenfeleknek, szép győzelmeket arattunk, de ezzel a váratlan, és mindenkit megrázó vereséggel leromboltuk a rólunk alkotott pozitív képet, amit újjá akarunk építeni.

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, milyen erős csapat érkezik ma Diósgyőrbe, talán nem is két, hanem még több kezdőcsapatot is ki tudnának állítani a keretükből. Jól ismerem Dejan Stankovic munkamódszerét, biztosan alaposan kielemezték az összes mérkőzésünket. Bízom benne, a következő idényben még inkább meg tudjuk nehezíteni az ellenfelek felkészülését azzal, hogy nyáron időszakban több játékrendszert is begyakorlunk.

Radenkovic elárulta, hogy az Újpesten megsérült Rudi Pozeg Vancasra nem számíthat a Fradi ellen, ám Stephen és Gera is visszatérhet, előbbi eltiltásából, utóbbi a sérüléséből.

– A lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni, és meggyőződésem, hogy a kezdőcsapat összes tagja és a cserék is minden tőlük telhetőt megtesznek. Végezetül szeretném kifejezni az elismerésem a DVTK női kosárlabdázóinak, valamint az edzői stábnak. Szívből gratulálok a történelmi bajnoki címhez csapatom és kollégáim nevében! – tette hozzá Vladimir Radenkovic.

Olvastad már?
Ez volt Dárdai Pál utolsó hazai meccse? Bődületes bombagól is kellett a Hertha győzelméhez - videó
Ha igazak a sajtóhírek, utolsó mérkőzésén dirigálta hazai pályán a Herthát Dárdai Pál, a berlini csapat 3-1-re nyert a Kaiserslautern ellen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz