Fotó: dac1904.sk/hu

DAC-Slovan: Megkérdezték a szlovák bírók főnökét a vitás szituációkról, meglepő választ adott

Marián Ružbarský szerint meg kellett volna adni a Slovan érvénytelenített gólját, illetve elmaradt egy tizenegyes a DAC javára.
Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 11:31
Fotó: dac1904.sk/hu
Marián Ružbarský szerint meg kellett volna adni a Slovan érvénytelenített gólját, illetve elmaradt egy tizenegyes a DAC javára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 11:31

A csakfoci.hu is beszámolt a komoly bírói hibáktól hemzsegő DAC-Slovan találkozóról, ami végén a balhé sem maradt el a pozsonyi Vladimir Weiss provokatív gólöröme és mutogatása miatt. Előtte azonban a játékvezető volt többnyire a főszerepben, miután az első félidőben nem adott meg a Slovannak egy gólt kezezés miatt, ezt természetesen a vendégek felháborodva fogadták, majd a fordulás után egy egyértelműnek tűnő 11-est nem kapott meg a DAC, a végén pedig egy hasonló szituáció után befújta a büntetőt a vendégeknek a spori.

A lefújást követően a DAC magyar középpályása, Kalmár Zsolt, valamint vezetőedzője, Adrian Guľa is kiakadt, hétfő este pedig a Szlovák Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának első embere, Marián Ružbarský kommentálta a vitatott eseteket.

– Alapvetően a játékvezető két súlyos hibát követett el ezen a mérkőzésen. Először is a VAR hibázott, mert a protokoll szerint a videóbírónak nem kellett volna beavatkoznia Abubakari góljánál a 12. percben, majd a játékvezető is hibázott, mert De Marco keze természetes helyzetben volt, közel a testhez, vagyis nem nyújtotta ki, vagy nem kereste a keze a labdát, tehát történt szabálytalanság, és a Slovan góljának érvényesnek kellett volna lennie – idézi Ružbarskýt a sportky.sk, aki azzal a szituációval folytatta, amikor nem ítélt büntetőt Filip Glova játékvezető a DAC számára egy kezezés után. – Ebben az esetben helyesen avatkozott közbe a VAR, mert ez egy tiltott kezezés volt, ennél a szituációnál a bíró hibázott. Ugyan a kéz nem mozdult a labda felé, de természetellenes helyzetben volt, és szabálytalan kezezésről volt szó, így a játékvezetőnek büntetőrúgást kellett volna ítélnie a DAC javára.

Olvastad már?
Nem sokáig maradhat munka nélkül a ZTE-től elküldött Moniz - élvonalbeli csapatnál jelölt
Horvát sajtóhírek szerint a ZTE-től nemrégiben távozó Ricardo Moniz is jelölt a Slaven Belupo vezetőedzői posztjára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz