DAC: Elmaradt 11-es, meg nem adott gól, téves leshelyzet - feljelentették az elsőszámú szlovák bírót

A dunaszerdahelyi DAC vezetősége panaszt nyújtott be a szlovák élvonal 2. fordulójában megrendezett, Zsolna elleni bajnoki játékvezetője, Ivan Kružliak teljesítménye miatt.
Dudás Gábor 2022. július 26., kedd 17:34
A dunaszerdahelyi DAC vezetősége panaszt nyújtott be a szlovák élvonal 2. fordulójában megrendezett, Zsolna elleni bajnoki játékvezetője, Ivan Kružliak teljesítménye miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 26., kedd 17:34

Mint arról beszámoltunk, a DAC 1-1-s döntetlenre végzett a Zsolna elleni vasárnapi bajnoki rangadón, viszont a dunaszerdahelyiek szerint "ennek nem kellett volna így lennie", mivel véleményük szerint "Ivan Kružliak játékvezető több ítélete is a csapatunkat sújtotta".

Emiatt a legjobbnak tartott és a nemzetközi porondon is aktív szlovák bíró ellen hivatalos panaszt nyújtott be a DAC vezetősége.

A beadványban a csallóközi klub konkrét eseteket nevezett meg, amelyeket szerintük a játékvezető rosszul ítélt meg:

"1. A főbíró hibája: 40:39-nél a játékvezető komoly hibát vétett, amikor is nem vette észre, hogy a hazaiak 18-as számú játékosa, Andrej Stojcsevszki birkózófogást vetett be a 45-ös számú játékosunk, Nikola Krstović ellen, amely a büntetőterületen belül is folytatódott, ahol a hazai futballista kézzel lerántotta a DAC labdarúgóját.

2. Az asszisztens (AR1) és a játékvezető hibája: 43:54-kor csapatunk 77-es számú játékosa, Sebastian Nebyla gólt lőtt, amelynél a hazai kapus, Ľubomír Belko nyilvánvalóan a gólvonal mögül rúgja ki a labdát. A lassított visszajátszás egyértelműen bizonyítja, hogy a hazai kapus a védés idején mélyen a gólvonal mögött helyezkedik el, a labda pedig nyilvánvalóan teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

3. A 2-es számú asszisztens (AR2) és a játékvezető (R) hibája: 52:53-kor AR2 és R helytelenül ítélték meg a 45-ös számú játékosunk, Nikola Krstović feltételezett leshelyzetét és a játékos ezt követő, hibásan érvénytelenített gólját" - írja a klubhonlap.

Tavaly februárban a szlovák szövetség egy másik DAC-meccs miatt egyébként már megbüntette Ivan Kružliakot. Akkor a Trenčín elleni találkozón elkövetett hibái miatt hat mérkőzésre eltiltották és csak a másodosztályban vezethetett a bíró az idény végéig.

Azon a találkozón a ráadás perceiben a játékvezető 11-est ítélt a csallóközieknek, s mint a visszajátszásokból kiderült, a trencséni tizenhatoson belül a dunaszerdahelyiek szabálytalankodtak. A DAC abból a büntetőből tudott pontot érő gólt szerezni.

A Zsolna-DAC bajnoki összefoglalója:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz