Fotó: kisvardafc.hu

Csodagól döntött az NB I-ben: 40 méterről vették be az Újpest kapuját - videó

A fordulás után ugyan Simon Krisztián az első labdaérintéseiből egyenlített, de Makowski nem mindennapi találata eldöntötte a három pont sorsát.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 21:53
Fotó: kisvardafc.hu
A fordulás után ugyan Simon Krisztián az első labdaérintéseiből egyenlített, de Makowski nem mindennapi találata eldöntötte a három pont sorsát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 21:53

Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsén a tavaszi szezont három döntetlennel kezdő Kisvárda az Újpestet látta vendégül.

1. félidő

Enyhébb újpesti mezőnyfölénnyel indult a találkozó, de sokáig nem láthattak igazi helyzetet a nézők, míg nem a 20. percben Antonov baloldalról érkező lapos beadása után Szabó Bálint talált a kapuba, de mivel a gólvonalon tartózkodó Mudrinski lesen állt, így érvénytelenítették a gólt.

A 35. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda: Camaj szöglete után Széles fejesét még nagy bravúrral védte Nikolic, de a kipattanó Pauljevicről Kovacic elé került, aki közelről a léc alá bombázott, 1-0.

Egy érvénytelen és egy érvényes gólon kívül összességében le is zárult a félidő lényegi része, de a szünet után már jóval mozgalmasabban folytatódott a meccs.

2. félidő

Egy perc sem telt el ugyanis, amikor Csoboth a baloldalról megindult befelé, majd kitette a jobbon érkező Simonnak, aki egy átvétel után 12 méterről kilőtte a jobb alsót - az újpesti szélső a szünetben állt be, ezek voltak az első labdaérintései.

De csak hat percig volt döntetlen az állás, ekkor ugyanis egy elképesztő góllal megszerezte újra a vezetést a hazai csapat: a kiugró Camaj elöl mentett a 16-oson kívül Nikolic kapus, a labdát azonban Makowski a kezdőkörből, nagyjából 40 méterről beemelte az üres kapuba.

Percekkel később megszületett a harmadik kisvárdai gól, de les miatt Camaj találatát is érvénytelenítették.

Az Újpest elsősorban szélről érkező beadásokkal próbálkozott, de Hindrichet nem igazán tették próbára. Az egyik legnagyobb egyenlítési lehetőség Gouré előtt adódott, aki hat méterről vágta fölé Simon beadását, majd a 89. percben Antonov beadása után Mudrinski fejelt fölé 8 méterről.

Ezek voltak a lilák utolsó puskaporai, amikkel nem éltek, így a Kisvárda megszerezte első győzelmét a tavasszal.

NB I, 20. forduló

Kisvárda-Újpest FC 2-1 (Kovacic 35., Makowski 52., ill. Simon 46.)

Kisvárda: Hindrich - Hej, Széles, Kovacic, Leoni (Kravcsenko, 90.) - Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) - Mesanovic (Spasic, 93.), Makowski, Camaj (Vida, 74.) - Ilievski (Navrátil, 46.).

Újpest: Nikolic - Pauljevic, Diaby, Hall, Antonov - Onovo, Szabó B. (Gouré, 46.), Jakobi - Varga Gy. (Simon, 46.), Mudrinski, Csoboth (Borello, 79.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz