Fotó: kisvardafc.hu

Csodagól döntött az NB I-ben: 40 méterről vették be az Újpest kapuját - videó

A fordulás után ugyan Simon Krisztián az első labdaérintéseiből egyenlített, de Makowski nem mindennapi találata eldöntötte a három pont sorsát.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 21:53
Fotó: kisvardafc.hu
A fordulás után ugyan Simon Krisztián az első labdaérintéseiből egyenlített, de Makowski nem mindennapi találata eldöntötte a három pont sorsát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 21:53

Az NB I 20. fordulójának nyitómeccsén a tavaszi szezont három döntetlennel kezdő Kisvárda az Újpestet látta vendégül.

1. félidő

Enyhébb újpesti mezőnyfölénnyel indult a találkozó, de sokáig nem láthattak igazi helyzetet a nézők, míg nem a 20. percben Antonov baloldalról érkező lapos beadása után Szabó Bálint talált a kapuba, de mivel a gólvonalon tartózkodó Mudrinski lesen állt, így érvénytelenítették a gólt.

A 35. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda: Camaj szöglete után Széles fejesét még nagy bravúrral védte Nikolic, de a kipattanó Pauljevicről Kovacic elé került, aki közelről a léc alá bombázott, 1-0.

Egy érvénytelen és egy érvényes gólon kívül összességében le is zárult a félidő lényegi része, de a szünet után már jóval mozgalmasabban folytatódott a meccs.

2. félidő

Egy perc sem telt el ugyanis, amikor Csoboth a baloldalról megindult befelé, majd kitette a jobbon érkező Simonnak, aki egy átvétel után 12 méterről kilőtte a jobb alsót - az újpesti szélső a szünetben állt be, ezek voltak az első labdaérintései.

De csak hat percig volt döntetlen az állás, ekkor ugyanis egy elképesztő góllal megszerezte újra a vezetést a hazai csapat: a kiugró Camaj elöl mentett a 16-oson kívül Nikolic kapus, a labdát azonban Makowski a kezdőkörből, nagyjából 40 méterről beemelte az üres kapuba.

Percekkel később megszületett a harmadik kisvárdai gól, de les miatt Camaj találatát is érvénytelenítették.

Az Újpest elsősorban szélről érkező beadásokkal próbálkozott, de Hindrichet nem igazán tették próbára. Az egyik legnagyobb egyenlítési lehetőség Gouré előtt adódott, aki hat méterről vágta fölé Simon beadását, majd a 89. percben Antonov beadása után Mudrinski fejelt fölé 8 méterről.

Ezek voltak a lilák utolsó puskaporai, amikkel nem éltek, így a Kisvárda megszerezte első győzelmét a tavasszal.

NB I, 20. forduló

Kisvárda-Újpest FC 2-1 (Kovacic 35., Makowski 52., ill. Simon 46.)

Kisvárda: Hindrich - Hej, Széles, Kovacic, Leoni (Kravcsenko, 90.) - Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) - Mesanovic (Spasic, 93.), Makowski, Camaj (Vida, 74.) - Ilievski (Navrátil, 46.).

Újpest: Nikolic - Pauljevic, Diaby, Hall, Antonov - Onovo, Szabó B. (Gouré, 46.), Jakobi - Varga Gy. (Simon, 46.), Mudrinski, Csoboth (Borello, 79.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz