Fotó: Mónus Márton / MTI

Csoboth a válogatottságról: "Egyáltalán nem érdemeltem meghívót" - már videóelemző is van Újpesten

Csoboth Kevin arról beszélt, hogy az utóbbi időben mutatott formája alapján nem érdemelte meg a válogatott-meghívót Marco Rossitól.
Póczik Dávid 2024. március 27., szerda 12:37
Fotó: Mónus Márton / MTI
Csoboth Kevin arról beszélt, hogy az utóbbi időben mutatott formája alapján nem érdemelte meg a válogatott-meghívót Marco Rossitól.
Szerző: Póczik Dávid 2024. március 27., szerda 12:37

A magyar válogatott keretéből kimaradt Csoboth Kevin az Újpest klubhonlapjának nyilatkozott arról, hogy Marco Rossi ezúttal nem hívta be a márciusi felkészülési mérkőzésekre.

- Nyilván a válogatottban szerepelni óriási megtiszteltetés, így természetesen jobb lett volna, ha oda kell mennem, de nem ért váratlanul. Azonban így fel tudtam töltődni, hiszen többet lehettem a családommal, a szeretteimmel, pihenhettem kicsit. Emellett Újpesten is több időnk volt még jobban összecsiszolódni, több játékelemmel is foglalkozni.

Az utóbbi időben mutatott teljesítményem miatt egyáltalán nem érdemeltem meg a meghívót. Ettől függetlenül nem volt jó érzés, amelyik játékos azt mondja, hogy nem érinti rosszul, amikor kikerül a válogatottból, az hazudik.

- Helyén kellett kezeljem, édesapám ugyanezt mondta, ő az egyik legnagyobb kritikusom. Azon kell lennem, hogy mielőbb visszakerüljek - fogalmazott Csoboth, aki a IV. kerületiek vezetőedzőjével, Mészöly Gézával is beszélt a formájáról.

- Félrehívtam, és jeleztem neki, hogy nem engedjük el a kezét most sem, egyezséget kötöttünk - mondta Mészöly Géza. - Ahhoz, hogy bekerüljön az Eb-keretbe, az kell, hogy visszaverekedje magát az újpesti kezdőbe, majd ott olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtson, mellyel felhívja magára a figyelmet. Ehhez az is szükséges, hogy különmunkát végezzen. Szerencsére abszolút nyitott mindenre, a meccseken láttuk, hogy ennek már volt eredménye is, reméljük, ez így folytatódik majd tovább.

A Mészöllyel való kapcsolatára a fiatal újpesti támadó bővebben is kitért, elmondása szerint többször beszéltek négyszemközt a teljesítményéről.

- Valóban beszélgettünk kettesben, és hamar egyezségre jutottunk abban, hogy mindkettőnknek az Újpest a prioritás, és Újpesten keresztül vezet az út a válogatottba is. Ő is tisztában van vele, hogy mostanában nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, ezért többször is a padról segítettem a csapatot. Átbeszéltük, hogyan lehetnék jobb, az említett külön edzésmunka ehhez hozzátartozik. Hétfőn mondta is, hogy jó lenne, ha többször kint maradnánk edzés után lövéseket gyakorolni, csiszolni néhány dolgot, de nekem ezzel nincs problémám, sőt! Egyértelmű, hogy a helyzetkihasználásomat kell a leginkább javítani, hiszen minden meccsen odakerülök a kapu elé, és ha ezekből csak egy-kettőt belőnék, már teljesen más lenne a csapat és az én szituációm is.

Előfordul, hogy nem érdemlem meg a kezdőbe kerülést, Mészöly Géza teljesen jól döntött ezeken a meccseken, aztán meglátjuk, hogy a továbbiakban hol kapok lehetőséget, én mindent el fogok követni.

- Mindenkivel megvan a maga kis konzultációja, ellát minket tanácsokkal. Kiváló szakember és mentor, a legmagasabb polcra helyezem, csak jókat tudok róla mondani. Megváltozott a hangulat, mióta itt van, utoljára akkor éreztem hasonlót, amikor év elején nyertük a mérkőzéseket és a tabella elején voltunk. Vele érkezett Lengyel Patrik másodedzőnek és Varga Samu videóelemzőnek, akik fiatalok, tettre készek, tele vannak energiával. A videóelemzés újítás például, fontos volt, hogy érkezett egy olyan szakember, aki jól ki tudja emelni az ellenfél erősségeit vagy a gyenge pontjait, és a mi hibáinkat is kielemezze, hogy aztán javítani tudjuk azokat.

Olvastad már?
Rossi kemény üzenete Gazdagnak: "Többet várok tőle, mit szépítsem?"
A magyar válogatott szövetségi kapitánya arról is beszélt, hogy Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominikot nem tudja hasonló képességű labdarúgóval pótolni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz