Fotó: honvedfc.hu

Csertői: "Képes lehet-e idén a feljutásra a Honvéd? Egyszerű matematika: nem"

A kispestiek új vezetőedzője őszintén beszélt a csapatról, a lehetőségekről, és arról, hogy mi lehet a maximum a Honvéd számára ebben a szezonban.
Budai László 2023. november 15., szerda 13:57
Fotó: honvedfc.hu
A kispestiek új vezetőedzője őszintén beszélt a csapatról, a lehetőségekről, és arról, hogy mi lehet a maximum a Honvéd számára ebben a szezonban.
Szerző: Budai László 2023. november 15., szerda 13:57

Az Ajka elleni győzelemmel kezdte Honvéd-edzői karrierjét Csertői Aurél, aki az M4 Sportnak hosszabban is beszélt az első feladatokról, a csapatról és céljairól.

- Nagyot ígérni nem lehetett, de az, hogy ennél mindenképp jobb és eredményesebb játék kell, az elérhető. Minden fejlődés számít. Sok fiatal játékos is van, őket is kell a profizmus felé építenünk. A csapatot is kell építeni, hogy rend legyen a öltözőben. Összességében egy csapatot kell formálni. A kerettel is csak ismerkedem, mert nagyon sok fiatal van. Biztos, hogy erősítésre is szorulunk télen, de az kérdéses, hogy hova és hány játékost kell hozni. Ezeket kell felmérnem ez alatt az egy hónap alatt.

Csertői arra is egyenesen válaszolt, hogy bízhatnak-e még abban, hogy a kispestiek még idén kiharcolják az NB I-es folytatást.

- A Honvédnál sem lehet a feljutásról szó, a látottak alapján, illetve azt tekintve, hogy formálódik a csapat. Stabilizálni kell az együttest, előrébb kell lépni, de nem tudom, mennyire lehet. Ez egy hosszabb távú folyamat lesz - mondta ennek kapcsán, majd amikor újra rákérdeztek nála, hogy képes lehet-e az idei feljutásra a Honvéd, így válaszolt.

Egyszerű matematika: nem.

- 18 pontos a hátrány, reálisnak kell lenni. Persze mindenki mondhatja, hogy innen is fel lehet jutni, de maradjunk a realitásoknál. A sportban mindig van plusz, de a plusz nálunk most az lenne, ha az első ötben-hatban végeznénk. (...) Nem varázslattal, hanem munkával fogjuk előrébb vinni a csapatot.

A teljes interjú itt érhető el

Olvastad már?
Légiósok: Gulácsi már télen válthat, a tengerentúlra igazolhat - sajtóhír
Német lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a lipcseiek nagy duója, a csapatot 2015 óta szolgáló Gulácsi-Forsberg kettős együtt teszi át a székhelyét New Yorkba.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz