Csercseszov: "Sikerült kicsit kompenzálnunk az előző vereséget"; Hornyák: "Ilyen meccset Magyarországon még nem láttam" – edzői értékelések

Az NB I 12. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek. Így látták a találkozókat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 21:55
Az NB I 12. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek. Így látták a találkozókat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 21:55

ZTE FC–Budapest Honvéd 0-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Ricardo Moniz (ZTE): – Mind a két oldalon tiszta szívvel állnak ki a csapatok játszani, ugyanakkor az ilyen majomszerű gúnyolódásnak, rasszista megjegyzéseknek nincs helye a pályán. Ha ilyen történik, azzal mindenki veszít. Meg kell védenem a játékosaimat, meg kell védenem Manzingát. Szerdán a kupameccsen egy hasonló eset történt. Itt minden játékos egyenlő, ezt nem szabad megengedni a fociban. Mind a két oldalon jó játékosok vannak, de ez egy szégyen, ami itt ma történt. Én odamentem elmagyarázni a dolgokat a játékvezetőnek, de ő meg sem hallgatott, hanem egyből egy piros lapot kaptam. Ezt nem szabad megengedni, mert gyerekek is nézik a meccset és elveszítjük azokat az értékeket, amiket képviselni szeretnénk. Tíz napon belül ez volt a harmadik meccse a csapatnak, fáradtak voltak a játékosok, ennek ellenére úgy gondolom, hogy az első tíz percben jól játszottunk, voltak lehetőségeink és ha azokat érvényesíteni tudjuk, akkor hasonló meccs lehetett volna, mint a Paks ellen. Az látszott, hogy fáradtak voltunk, a második félidőben pedig az imént említett események történtek, ami miatt nagyon mérges voltam. Egy kicsit meghaltunk a mai nap folyamán, de holnap újra fel kell támadnunk és tovább kell menetelnünk. Gratulálni szeretnék a Honvédnak és a szurkolóinak - fűzte hozzá ironikusan Moniz. (M4 Sport)

Tam Courts (Honvéd): – A mai mérkőzés rendkívül nehéz volt, ahogyan azt vártuk. Tudtuk, hogy a ZTE agresszívan fogja kezdeni a találkozót, tudtuk, hogy minőségi csapattal állunk szemben és hogy védekezés szempontjából rengeteg kihívás elé fognak minket állítani. Az első 25 perc kemény volt, ekkor kellett nagyon koncentrálnunk védekezésben, ezt követően számítottunk arra, hogy sikerül egyre nagyobb teret szerezni és belejönni a meccsbe. Számítottunk arra, hogy kontratámadások tekintetében is nyílnak majd lehetőségeink, ez így is történt. Büszke vagyok a srácokra, mert tartották magukat a megbeszéltekhez, egymásért küzdöttek, hajtottak és ez volt a legfontosabb, ez segített hozzá minket ehhez az eredményhez – mondta Courts a sajtótájékoztatón.

A Honvéd edzője az M4 Sportnak a levonulós szituációról is kifejtette véleményét.

– Nem igazán volt egyértelmű számomra, hogy mi történt, csak annyit láttam, hogy volt egy kis összezördülés a játékosok között, aztán beszéltem a ZTE vezetőedzőjével aki azt mondta, mintha rasszista megjegyzések érkeztek volna a lelátóról, én nem hallottam a meccs alatt semmi ilyet. Természetesen az kihívást jelentett, hogy egy 10 perces szünet után a játékosok újra a meccsre tudjanak koncentrálni. Ebben a helyzetben a támogatásomról biztosítottam a ZTE vezetőedzőjét, de utána a mérkőzésre igyekeztünk koncentrálni már.

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Huszti Szabolcs (Vidi):Megértem a szurkolók csalódottságát, én is csalódott vagyok, hiszen egy vereséggel felérő ikszet szereztünk. Azt gondolom, jó volt a mentalitás, próbáltak menni a srácok, de a minőség hiányzott a játékunkból a második félidőben. Látszik, hogy milyen helyzetben vagyunk, túl akartuk élni. Ennél sokkal jobb játékosaink vannak, sokkal több minőséget kell belevinni. Ilyen gólt nem szabad kapni az utolsó pillanatban, koncentrálni kell. Nehéz okosságot mondani, itt vagyok négy napja, próbálunk kikecmeregni ebből a szituációból. Nem lesz könnyű, de én mindent megteszek ezért. Az első félidőben voltak momentumok, amik futballra emlékeztettek. Inkább a küzdésről szólt a mai, mint a minőségi játékról. Ennél sokkal többre vagyunk képesek, de lehetek csak mi kvalifikáljuk túl a játékosokat.  (M4 Sport)

Waltner Róbert (Paks): – Nyilván nem könnyű bármelyik csapat ellen fordítani, de nem lehetetlen. Tudtuk, hogy a Videoton mindent bele fog adni, de mi is beleadtunk mindent, sőt, azt gondolom, győzelmet érdemeltünk volna. Mindkét félidőben jók voltunk védekezésben és a támadásban is. Sajnos belehibáztunk és olyan eset után kaptuk a gólt, ami nem volt annyira veszélyes. Megérdemeltük ezt az ikszet, ez jó érzés most, meg kell becsülni. A Videotonban egyénileg jó képességű játékosok vannak, biztosan el tudnak innen mozdulni, de most rossz passzban vannak. Mi két vereség után jöttünk ide, nekem az volt a fontos, hogy a csapat mutassa meg az igazi arcát. A következő meccsen ugyanígy kell majd játszani és akkor jön majd a győzelem. (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Ferencváros 2-4

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Hornyák Zsolt (Puskás): Én ilyen meccset Magyarországon még nem láttam. A Groupamában is nagyon jó meccseket játszottunk, vagy Rebrov idejében is nyertünk 4-1-re, de le a kalappal ma mindkét csapat előtt. Mi nem szerettünk volna - még 3-1-nél se - visszaállni. Kár, hogy korán kaptuk a 4. gólt. Azt gondolom, hogy végig játékban voltunk, egy kis szerencsével több gólt is szerezhettünk volna, de mégegyszer mondom, ilyen mérkőzést nagyon régen nem láttam magyar szinten. A csapatom hozzáállásaval nagyon meg vagyok elégedve. Persze, a szokásosnál több hibát halmoztunk ma a védelemben, a Ferencváros egyből kihasználta ezeket. Nagyon ritkán dicsérem a csapatomat vesztes meccs után, de ma mindent beletettünk a Fradi ellen, amely valóban jobb volt 1-2 góllal. (M4 Sport)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC):Már a meccs előtt is mondtam, hogy mindenképpen nyerni szeretnénk, ezt ma meg is mutatták a fiúk. Igazi csapatként léptünk pályára és azt gondolom, hogy sikerült kicsit kompenzálnunk az előző vereséget is. Úgy gondolom, hogy jó arcát mutatta ma a Ferencváros, az első percekben kaptunk ma egy gólt, amit sikerült kijavítanunk és sikerült ebből felállnunk. Egy igazán kiemelkedő mérkőzést láthattunk, hiszen a múlt évi a bajnok az egyik topcsapattal mérkőzött meg. Az ilyen mérkőzések megmutatják, milyen szinten tart is a magyar futball és mi ezt a szintet szeretnénk tovább emelni és szeretnénk kiszolgálni a nézőket és a szurkolókat is.  (M4 Sport)

Olvastad már?
Moniz a rasszizmus miatti levonulásról: "Szégyen, ami itt történt. Gratulálok a Honvéd-szurkolóknak!" – Courts nem hallott semmit
A ZTE holland vezetőedzője szerint az ilyen megnyilvánulásokkal mindenki csak veszít. Courts a meccs közben nem hallotta a huhogást, de a támogatásáról biztosította kollégáját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz