Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Erre nincs bocsánat", Grzelak: "1-0 után az volt a terv, hogy magunkra húzzuk a ZTE-t" - edzői értékelések

Az NB I 32. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. május 20., szombat 21:16
Fotó: fradi.hu
Az NB I 32. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 20., szombat 21:16

MOL Fehérvár FC–ZTE FC 3-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Bartosz Grzelak (Vidi): – Összességében elmondhatom, hogy igencsak jól kezdtük a mai meccset. A mérkőzést megelőzően elmondtam a játékosoknak, hogy ez lesz az utolsó hazai fellépésünk, ezért valamit vissza kell adnunk a szurkolóknak és ami még fontosabb, hogy három pontról távozzunk annak érdekében, hogy életben maradjunk a kiesés ellen folytatott küzdelemben. A játékosok jól reagáltak és az első perctől kezdve jól teljesítettek. Az első gólt követően magabiztosabban tudtunk játszani, mindannyian jól tudjuk, mennyire fontos egy korai gól megszerzése. Az 1-0-t követően az volt a terv, hogy kicsit visszább húzódunk, magunkra húzzuk a ZTE-t annak érdekében, hogy az ellentámadásainkhoz több hely legyen. Ez a terv is jól működött és többször is betalálhattunk volna, ha jobban megy a támadásokba való átmenet és jobban kihasználjuk a helyzeteinket. Elégedett vagyok a három rúgott góllal és azzal is, hogy nem kaptunk gólt.

Boér Gábor (ZTE): - Az első kapott gól demoralizáló volt számunkra, a Vidinek ez sokkal kényelmesebbé tette a helyzetét. Nekünk menni kellett a gólért és építgetni kellett a támadásokat, amikbe sajnos sokszor olyan hibák csúsztak, amikből könnyű lehetőségeket adtunk a Vidinek az átmenetekre. Ki nem kényszerített hibák után átrohantak rajtunk és alakítottak ki rendezetlen védelem ellen lehetőségeket. Mi kombinatívan sokszor eljutottunk a 16-os környékére, de nem voltunk hatékonyak a támadóharmadban, talán számszerűleg több kísérletünk is volt, mint a hazaiaknak, de a minőség az hiányzott. Ahogyan telt az idő, még jobban kinyíltunk, nagyobb területeket hagytunk magunk mögött, ráadásul kényszerű cseréket is végre kellett hajtani, akkor már teljesen felforgatott volt a csapat és nem éreztem azt, hogy elég élesek tudunk lenni.

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 1-3

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC):

A csapat is le van sújtva, nem beszéltem hangosan öltözőben, hiszen mindenki tudja, mik voltak a hiányosságaink. Persze ebben az is közrejátszott, hogy vannak hiányzóink, ezért több játékosunk nem a saját pozíciójában játszott, de ezen a szinten ki kell használni az ilyen helyzeteket, amiket kialakítottunk. Négy perc alatt pedig két gólt kapni a semmiből... Ez igazán megnehezítette a dolgunkat.

- Ez volt az utolsó hazai meccsünk, amelyen a szurkolóink maximálisan a csapat mögött voltak, de csüggedni hagytuk őket. Az, hogy bajnokok vagyunk, egy dolog, de nem ok egy vereségre hazai pályán. A hiányzókat próbáltuk fiatalokkal pótolni, fontos, hogy őket kontroll alatt tartsuk. Ettől függetlenül nincs bocsánat egy hazai pályán elszenvedett vereségért, mindegy, ki az ellenfél. Besic remélhetőleg szeptember-október környékén használható lesz, Samy a sérülése óta két meccset játszott már, kapott injekciót, Tokmackal is hasonló a helyzet, reméljük, jönni tudnak az edzőtáborban, hiszen mindenkire szükség lesz a BL-selejtezőben.

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Nagyon boldog vagyok, dicséret jár a játékosoknak. Nem is a mai győzelmet, hanem ezt az érzést érdemeltük meg, ami a bizonyítéka annak a 8-9 hónap munkának, amit végeztünk. Hiszek és hittem a mai győzelemben, nagyon jó lehetőség volt, hogy a játékosok megmutassák önmagukat. Még nem vagyunk azonban a dobogón, van hátra egy meccs, és az Újpest elleni találkozó nehezebb lesz, mint a mostani volt, nem azért mert az Újpest jobb csapat a Ferencvárosnál, hanem mert nagyobbak az elvárások és nagyobb lesz a nyomás a csapaton.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz