Fotó: mlsz.hu

Csányi az Eb-sorsolásról: "A minimális cél, hogy továbbjussunk a csoportból"

Csányi Sándor MLSZ-elnök bízik benne, hogy a magyar válogatott az Eb-n is fog tudni pozitív meglepetést okozni.
Póczik Dávid 2023. december 2., szombat 19:55
Fotó: mlsz.hu
Csányi Sándor MLSZ-elnök bízik benne, hogy a magyar válogatott az Eb-n is fog tudni pozitív meglepetést okozni.
Szerző: Póczik Dávid 2023. december 2., szombat 19:55

Mint ismert, a magyar válogatott a házigazda Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba a 2024-es Európa-bajnokságon, így ellenük kell kiharcolnia a továbbjutást Marco Rossi csapatának a jövő évi kontinenstornán. A sorsolás kapcsán a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak nyilatkozott.

- Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, hiszen korábbi Eb-selejtezőkön ez play-offokon keresztül sikerült. Tudjuk, kik ellen kell játszani, több időnk van felkészülni. A sorolás lehetett volna jobb is, rosszabb is, minden sorsolás ilyen. Én bízom benne, hogy a kapitány vezetésével továbbjutunk a csoportból. 

Az egyik topválogatott edzője azt mondta nekem, hogy abba a helyzetbe kerültünk, hogy jobban kell félni tőlünk, mint amennyire nekünk kell félni az ellenfelektől.

- Ezzel nyilván arra utalt, hogy sok meglepetést okoztunk az elmúlt években. Remélem, hogy ez a sorozat folytatódik az Eb-n is, hiszen valóban úgy tűnik, hogy egy stabil bázisra épül a válogatott, jó szakvezetéssel, az MLSZ pedig mindent biztosítani fog - ahogy tette eddig is - a jó körülmények érdekében.

A selejtezők alatt azt mondtam, hogy a kijutás alapkövetelmény. Most itt vagyunk, a minimális cél, hogy továbbjussunk a csoportból, a többit meglátjuk.

Az ellenfelek ismeretében szerinted hányadik helyen végez a magyar válogatott az Eb-csoportjában? Kattints és szavazz a Csakfoci.hu legújabb kérdésére!

Olvastad már?
Eb-sorsolás: A magyar válogatott a németeknek is visszavághat a tornán - megvannak az ellenfelek és a menetrend is
Kiderült, hogy mely csapatokkal és hol küzdhet majd meg a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz