Fotó: fehervarfc.hu

Az újabb Eb-ről lemaradó Kalmár: "A döntés nehéz és fájdalmas volt, de..." - az is kiderült, mikor térhet majd vissza

A magyar válogatott középpályás célja, hogy júniusra újra 100%-os állapotban legyen és elkezdhesse a Vidivel a felkészülést.
Budai László 2024. február 21., szerda 11:30
Fotó: fehervarfc.hu
A magyar válogatott középpályás célja, hogy júniusra újra 100%-os állapotban legyen és elkezdhesse a Vidivel a felkészülést.
Szerző: Budai László 2024. február 21., szerda 11:30

Ahogyan az a 2021-re halasztott Európa-bajnokságnál is történt, Kalmár Zsoltnak minden bizonnyal a 2024-es kontinensbajnokságot is sérülés miatt kell kihagynia. A 36-szoros magyar válogatott középpályás klubja, a Vidi honlapjának beszélt az elmúlt hónapok kálváriájáról.

- Sajnos a Kecskemét elleni mérkőzésen megsérült a közelítőm, ami miatt három hónapot kellett volna kihagynom. Decemberben sor is került a műtétre Finnországban, és abban bíztam, hogy már áprilisban pályára léphetek, ami az Európa-bajnokságra nézve is tökéletes lett volna. Úgy éreztem, hogy jól sikerült a műtét és minden rendben van a közelítőmmel - kezdte Kalmár, majd elmesélte, mi húzta keresztül a számításait.

- Több dolog is változott, és nagyon nehéz döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából. Októberben, a szerbek elleni válogatott mérkőzésen ráestek a térdemre, ami miatt néhány bajnokit ki kellett hagyom. Ezt követően visszatértem, de éreztem, hogy valami nincs rendben, valami nem olyan, mint előtte. Azt éreztem, hogy ha visszatérek a közelítősérülésem után, nem fogok tudni 100%-os teljesítményt nyújtani a térdem miatt, ugyanis éreztem benne a fájdalmat. Az újabb műtét jól sikerült, és most abban bízom, hogy nyártól újra fájdalommentesen tudok majd játszani és minél többet segíteni a csapatnak.

Kalmár elsősorban azért hozta meg a fájó döntést, hogy hosszú távon teljes pályafutása lehessen.

Mindenképp ez a legfájóbb, hogy úgy néz ki, újra lemaradok az Eb-ről, amiért sokat küzdöttem és nagy álmom volt, hogy ott legyek. Ezért volt ennyire nehéz meghoznom ezt a döntést a műtéttel kapcsolatban, nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne a helyes út.

- De ahogy az Instagram-oldalamon is leírtam a műtét után, nem tehettem meg sem magammal, sem a vidis és válogatottbeli csapattársaimmal szemben, hogy pályára lépek, miközben nem vagyok 100%-os állapotban. Még csak 29 éves leszek, hosszú évekre tervezek még a labdarúgásban, így a térdem épsége is nagyon fontos. A döntés nehéz és fájdalmas volt, de úgy gondolom, hogy a hosszútávú karrierem szempontjából mindenképp jó döntést hoztam, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, fájdalommentesen tudom majd élvezni a játékot.

Kalmár végül arról is beszélt, hogyan zajlik a rehabilitációja.

- A műtétet követően hat hét mankózás és fekvés várt rám, amiből már négy hét eltelt, jó úton járok. Hat hét után elkezdhetem a gyógytornászi rehabilitációt, aztán szép lassan majd egyre többet terhelhetem a térdemet. A célom az, hogy júniusra újra 100%-os állapotban legyek és elkezdhessem a csapattal a felkészülést.

Olvastad már?
Marco Rossi az olaszok legendájához hasonlította Szoboszlait - ezért nincs szerinte sok magyar játékos Olaszországban
Az Il Secolo XIX olasz portálnak adott hosszabb interjút a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki a Bresciában és a Sampdoriában töltött időszakáról is beszélt, de szóba került a magyar válogatott és Szoboszlai Dominik is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz