Fotó: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi az olaszok legendájához hasonlította Szoboszlait - ezért nincs szerinte sok magyar játékos Olaszországban

Az Il Secolo XIX olasz portálnak adott hosszabb interjút a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki a Bresciában és a Sampdoriában töltött időszakáról is beszélt, de szóba került a magyar válogatott és Szoboszlai Dominik is.
Nyikes Zoltán 2024. február 21., szerda 8:30
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Az Il Secolo XIX olasz portálnak adott hosszabb interjút a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki a Bresciában és a Sampdoriában töltött időszakáról is beszélt, de szóba került a magyar válogatott és Szoboszlai Dominik is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 21., szerda 8:30

Szoboszlai Dominikról

– Akár egy új Andrea Pirlo is lehet belőle. Tökéletes 50-60 méteres passzai vannak, remekül bánik a labdával, jól lát a pályán, gyors, de hát ezért is van Liverpoolban. Nálunk a válogatottban "trequartistaként", támadóbb szerepkörben játszik, szabadon mozoghat, ahogy akar, de a minősége miatt nagy hatással lehet a játékra még akkor is, amikor 10-15 méterrel hátrébb van nála a labda– idézi a sampnews24.com a szövetségi kapitányt.

Magyar légiósok külföldön

– Jelenleg csak Nagy Ádám játszik a Speziában, Balogh Botond pedig a Parmában, ami Olaszországot illeti. Két játékosunk van még a Premier League-ben, öt a Bundesligában, egy a Ligue 1-ben. Olaszországban ugyanazért a minőségért inkább szerbeket, horvátokat vagy lengyeleket választanak, még ha kétszer annyiba is kerülnek, mert karakteresebbnek tartják őket: lehet, hogy ez korábban így volt, de most a mieinken is látszik, hogy nem akarják feladni, és mindenkivel felveszik a versenyt. Amióta itt vagyok, nekem sem volt még ajánlatom Olaszországból, de a Bundesligából és a Pemier Ligából igen.

Az Európa-bajnokságról

– A továbbjutás az álmunk. Németország ismét ott van a csoportunkban, de most Franciaország és Portugália nélkül. Ott van a nagy tehetségekkel fejlődő Skócia, gondolok itt például Lewis Fergusonra, valamint a tapasztalt és versenyképes Svájc. 2020 óta folyamatosan fejlődünk, sokszor vagyunk esélytelenek, de senki nem gondolhatja azt, hogy "oké, Magyarország ellen biztosan nyerünk".

Edzők, akiktől tanult

– Sven-Göran Erikssontól tanultam meg a csapatvezetést, de mindenekelőtt két szakembert emelnék ki, Mircea Lucescut, és Marcelo Bielsát, miattuk akartam én is edző lenni. Utóbbi volt az edzőm Mexikóban, a Club Américánál, nagyon sokat inspirálódtam tőle.

Olvastad már?
NB II: A korábbi Honvéd-legenda újra kispadot kaphat
Erős Gábor távozása után a Budafok gyorsan szeretné megtalálni a csapat vezetőedzőjét. Úgy tudjuk, már közel a megállapodás.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz