Fotó: bcsla.hu

Az NB II patinás visszatérője korábbi NB I-es edzőről tett nagy bejelentést - hivatalos

Az NB II-be visszajutott Békéscsaba bejelentette, hogy Boér Gábor veszi át az akadémia szakmai irányítását.
Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 16:00
Fotó: bcsla.hu
Az NB II-be visszajutott Békéscsaba bejelentette, hogy Boér Gábor veszi át az akadémia szakmai irányítását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 11., kedd 16:00

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai irányítását a nyártól Boér Gábor veszi át, aki hároméves szerződést írt alá a klubbal. A fiatal szakvezető Szekeres Lajost váltja a klub szakmai vezetői posztján – írja az akadémia hivatalos oldala, amely megjegyzi azt is, hogy az UEFA Pro licenccel rendelkező szakember nem ismeretlen a békéscsabai szurkolók előtt, hiszen utánpótlás játékosként végigjárta a korosztályos csapatokat, 16 évesen itt mutatkozott be a felnőttek között az akkor NB I/B-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre együttesében.

Később több alkalommal is magára húzhatta szeretett csapata mezét. Boér Gábor edzőként is letette névjegyét a viharsarokban, hiszen 2015 és 2019 között dolgozott a klubban, ahol előbb a második csapatot (NB III) vezette, majd 2017 és 2019 között a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzői feladatait látta el, vezetésével pedig a felnőtt együttes bronzérmet szerzett a másodosztályban. A fiatal tréner ezer szállal kötődik a lila fehér együtteshez és a városhoz. 

Boér a békéscsabai évek után megfordult Győrben, Kazincbarcikán, Zalaegerszegen, Budafokon és Lendván is, valamint legutóbb is a ZTE-nél dolgozott.

Az új szakmai vezető elmondta, nagy motivációval érkezett vissza Békéscsabára. Kiemelte, szeretné az első csapat és az utánpótlás közötti kapcsolatot ismét szorosabbra fűzni és ezzel együtt újra akadémista játékosokat látni a felnőtt keretben, ahogy ezt évekkel korábban már sikeresen megvalósított, mint az NB II-es csapat vezetőedzője. Mint azt kihangsúlyozta, a szakemberekkel közösen komoly hangsúlyt szeretnének fektetni az akadémiai játékosok egyéni fejlesztésére.

Olvastad már?
Az Újpest visszavásárolná a Viditől a korábbi magyar játékosát
A Csakfoci úgy tudja, hogy az Újpest szívesen látná újra soraiban Katona Mátyást.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz