Az eddigi legvadabb hír Marco Rossiról: Az olasz bajnok kispadjára ülhet le - sajtóinformáció

Olaszországban jelent meg a hír, mely szerint az idényt követően Marco Rossi is leülhet akár a Napoli kispadjára. A magyar kapitány reagált is a lehetőségre. 
Csakfoci.hu 2023. november 27., hétfő 8:43
Olaszországban jelent meg a hír, mely szerint az idényt követően Marco Rossi is leülhet akár a Napoli kispadjára. A magyar kapitány reagált is a lehetőségre. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 27., hétfő 8:43

Még szinte ideje sem volt arra, hogy másodszor is bemutatkozzon a Serie A-ban címvédő, de a szezon visszafogottabb szereplése miatt edzőt váltó Napoli élén (végül egy Atalanta elleni idegenbeli 2-1-s győzelemmel debütált újra), az egyelőre az idény végéig aláíró Walter Mazzarri rögtön a jövő nyári biztos távozásáról szóló pletykák középpontjába került.

A tréner lehetséges utódjainak névsorában Antonio Conte mellett egy külföldön "csodákat művelő olasz" neve is szerepel, "aki nem ma kezdte sikeres külföldi munkáját, hiszen 2018 júniusa óta áll egy olyan válogatott élén, amely objektíve - az ő munkájának is köszönhetően - egyre csak fejlődik" - írja az ultimecalcionapoli.it, amely természetesen Marco Rossiról ír a fentiekben.

A magyar kapitány lehetséges nápolyi munkavállalása kapcsán a portál azt írja, hogy a 2021-es Eb-n egy horrorcsoportból esett ki ugyan vele a nemzeti csapatunk, de emelt fővel tehette meg mindezt, majd a Nemzetek Ligája legfelsőbb divíziójában ugyancsak egy "szörnyű" beosztást kapott a Rossi-gárda, de csak Olaszország tudott elé kerülni, méghozzá úgy, hogy Angliát kétszer is legyőztük. Ehhez jött aztán hozzá a kijutás a 2024-es kontinenstornára, méghozzá veretlenül és csoportelsőként.

Mindezeket figyelembe véve elmondható, hogy Marco Rossi "irigylésre méltóan szerepel Magyarország kapitányaként, egy olyan válogatott élén, amely bár messze van az ötvenes-hatvanas évek nagy magyar dicsőségétől, de ma már tiszteletre méltó büszkeséggel virít a világ futballjának térképén" - fogalmaznak.

A portál szerint a nápolyi klub által lehetséges edző kiszemelt Rossi a jövő nyári Európa-bajnokság után vehetné át Mazzarri helyét, és erről a korábbi magyar bajnok trénert meg is kérdezte az olasz Kiss Kiss Rádió.

Egyszer mindenki szeretne a Napoli edzője lenni . Ez egy nagyszerű hely, egy olyan csapattal, amely mindig olyan kerettel rendelkezik, hogy képes legyen a legjobbakkal harcolni. Számomra ez tényleg egy álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósulhat

- mondta Rossi, aki a napokban arról is beszélt, hogy talán, lassan eljön annak is az ideje, hogy nagyobb fizetésért külföldön vállaljon majd munkát.

Az olasz sajtóban folyamatosan téma Marco Rossi jövője. Szerinted meddig marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya? Szavazz itt! 

Olvastad már?
Rossi magyar segítője a titkokról, tanulásról és a magyar foci mélyebb bugyrairól - avagy mi lesz a jövő?
2021 augusztusától Marco Rossi segítőjeként is tevékenykedik a magyar válogatottnál a korábbi 22-szeres válogatott játékos, Laczkó Zsolt, aki még játékosként is dolgozott együtt az olasz szakemberrel. Laczkó a csakfoci.hu-nak adott interjújában elárulta, szerinte mennyit és miben fejlődött azóta leginkább Rossi, de arról is beszélt, hogy a csúcsra ért-e már a nemzeti csapatunk, vagy van-e még felfelé. A párhuzamosan a Puskás Akadémia U17-es csapatánál is edzősködő Laczkó elmondta, mit szokott mindig hansúlyozni a játékosainak a jövőre nézve, végül pedig arra is kitért, hol látja magát 3-4 éven belül.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz