Fotó: ztefc.hu

A ZTE-tréner Mocsi távozásáról: "A célunk az, hogy más játékos is hasonló ívet fusson majd be" - szerinte óriási dolog a külföldi szerződés

Boér Gábor és Végh Gábor is búcsúzott a török első osztályba távozó Mocsitól.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 18:41
Fotó: ztefc.hu
Boér Gábor és Végh Gábor is búcsúzott a török első osztályba távozó Mocsitól.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 18:41

Ahogyan arról péntek délután beszámoltunk, az NB I-es Zalaegerszeg csapatától távozó Mocsi Attila a török élvonal újoncánál, a Rizespornál folytatja pályafutását.

A ZTE hivatalos honlapján Boér Gábor vezetőedző, valamint Végh Gábor klubelnök is búcsúzott a 23 éves középhátvédtől.

- Két részről közelíteném meg Mocsi eligazolását - kezdte a ZTE vezetőedzője, Boér Gábor. Az egyik az, hogy örülök annak, hogy a játékosaink fejlődnek és tovább tudnak lépni és egy olyan játékos esetében, mint az Attila, aki bekerült a válogatott bő keretébe – azt gondolom, hogy reális esély van arra, hogy a szűk keretbe is helyet kapjon a jövőben – óriási dolog, hogy külföldre tudott szerződni. Bízom benne, hogy mi is részesei tudtunk lenni az ő fejlődésének. Másik részről az ember sajnálja, hogy elveszít egy olyan játékost, aki oszlopos tagja volt, nem csupán a védelemnek, hanem az egész csapatnak. Csapatkapitány-helyettes volt, sok mindenben számíthattam rá, akár az edzéseken, az öltözőben, a mérkőzéseken. De nyilván tudjuk, hogy ezért vagyunk mi edzők: a játékosokat képezzük, fejlesszük és segítsük őket az előre lépésben.

Most az a következő feladat, hogy majd a következő ilyen lehetőséghez jutó játékost felépítsük, segítsük és a karrierje szempontjából mindent megtegyünk annak érdekében, hogy hasonló ívet fusson majd be a pályafutása.

- Nagyon bízom benne, hogy sok ilyen játékos kerül majd még Zalaegerszegre, aki annyira céltudatos és motivált lesz, mint az Attila volt. A célunk az, hogy ne csak az első fecske legyen az Attila, hanem tovább folytatódjon ez a tendencia - fogalmazott a Zete-tréner. Végh Gábor klubelnök is elismerően nyilatkozott Mocsiról.

- Biztos vagyok benne, hogy Mocsi Attila szép karriert fog befutni. Úgy gondolom, hogy olyan játékos, aki nagyon sokra hivatott. Sajnálom, hogy távozik a csapattól, de a további fejlődése érdekében ez a legjobb döntés! Illetve bármennyire is fájdalmas a búcsú, azért vagyunk a jövő klubja, hogy olyan játékosokat neveljünk ki, akik az itt töltött idejük után még magasabbra léphetnek.

Mocsi azóta már edzésbe is állt új csapatánál.

Olvastad már?
Ellentámadást indított az igazolásokból kizárt NB I-es csapat: "Jogellenes a FIFA és az MLSZ lépése"
A Mezőkövesd szerint a FIFA és az MLSZ jogellenesen zárta ki a csapatot az új játékosok regisztrálásából.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz