Fotó: Facebook/ Mezőkövesd Zsóry

Ellentámadást indított az igazolásokból kizárt NB I-es csapat: "Jogellenes a FIFA és az MLSZ lépése"

A Mezőkövesd szerint a FIFA és az MLSZ jogellenesen zárta ki a csapatot az új játékosok regisztrálásából.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 14:10
Fotó: Facebook/ Mezőkövesd Zsóry
A Mezőkövesd szerint a FIFA és az MLSZ jogellenesen zárta ki a csapatot az új játékosok regisztrálásából.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 14:10

Jogellenesen zárta ki a FIFA, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Mezőkövesd Zsóry Kft-t az új játékosok regisztrálásából - írja pénteki közleményében a mezokovesdzsory.hu.

Az ügy előzményei 2022. nyarára mutatnak vissza, amikor a kövesdiek egykori játékosa, Matija Katanec egyoldalúan és - az NB I-es klub szerint - jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult FIFA-hoz.

"Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgó klub, mint munkáltató és a játékosok, mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar Munkaügyi Bíróság jár el, FIFA sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát határozatot hozott. Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kértük, annak érdekében, hogy klubunk jogorvoslati kérelmet tudjon előterjeszteni" - folytatja a közlemény.

A FIFA sajnálatos és jogsértő módon feltételezhető informatikai hibából eredően a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17. napján közölte a klubunkkal. Ennek megfelelően a 2023. június 09-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubunkkal sem e-mail-ben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felület a FIFA Legal Portal-útján, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.

A Mezőkövesd Zsóry FC a FIFA határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordult mind a Matija Katanec ügyben született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése, illetve megszüntetése érdekében - zárják a kövesdiek.

Az esettel kapcsolatban a csakfoci.hu megkereste a Mezőkövesd sportigazgatóját, Tóth Lászlót, de a szakvezető a közleményen kívül nem akart semmit hozzátenni az ügyhöz.

Olvastad már?
Már hivatalos: Külföldön folytatja Rossi NB I-es kerettagja - üzent is az új klubja szurkolóinak
Mocsi Attila a török első osztályú Rizespor együttesénél folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz