Fotó: ztefc.hu

A Zalaegerszegre visszahívott Márton: "Én már nem tudok focizni, a játékosokon múlik"

Márton Gábor, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC hétfőn kinevezett vezetőedzője a Debreceni VSC legyőzésével mutatkozna be a csapat élén.
Csakfoci.hu 2023. november 14., kedd 18:58
Fotó: ztefc.hu
Márton Gábor, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC hétfőn kinevezett vezetőedzője a Debreceni VSC legyőzésével mutatkozna be a csapat élén.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 14., kedd 18:58

"Az első edzés eléggé össze-vissza volt, ugyanis vannak akik a válogatottban készülnek, voltak akik előző nap az NB III-ban játszottak és van egy-két kisebb sérülés is, úgyhogy egy kicsit csonka csapat volt" - mondta kedden az M1 aktuális csatorna megkeresésére az 57 éves szakember, aki Boér Gábort váltotta a csapat élén.

Márton Gábort nem először bízták meg a csapat irányításával, 2020-ban ugyanis féléves megbízása alatt az élvonalban maradáshoz segítette a zalaegerszegieket. Ez akár előnyt is jelenthetne, bár az együttes összetételét tekintve, Márton elmondása szerint, mindössze két-három játékos maradt az akkori gárdából, ezért kisebb feszültséget érez az új játékosok részéről, de próbálja oldani a hangulatot, hogy a pályán mindenki a legjobbat tudja kihozni magából.

"Nagyon rövidtávú cél, hogy megverjük a Debrecent, azt hiszem, ennél rövidebb célút nem lehet meghatározni, és utána majd a többit meglátjuk, de ebből a hátralévő négy mérkőzésből mindenképpen a legjobban kellene kijönni, ami lássuk be, nem egy egyszerű sorsolás" - hangsúlyozta, majd azt is hozzátette, nem gondolja, hogy ne lehetne bárkit megverni, utalva ezzel arra, hogy a bajnokság utóbbi mérkőzésein többször is borult a papírforma.

A tabella tizedik helyén álló ZTE jövő szombaton fogadja a DVSC-t (5.), majd egy héttel később a DVTK-hoz (6.) látogat. Ezt követően, még a téli szünet előtt, a ZTE az Újpesttel (7.) és a címvédő Ferencvárossal néz szembe az OTP Bank Ligában. (MTI)


Márton a zaol.hu-nak is beszélt a visszatéréséről:

Remek, ámbár rövid időszakot töltöttem itt el. Szeretnénk újra megörvendeztetni a közönséget. Én már nem tudok focizni, a játékosokon múlik, hogy felvállalják-e magukat, mint tették három éve. Ezt remekül megoldották, ők futballoztak szépen, de persze adtunk egy keretet, egy szerkezetet ehhez. Ha ez a csapat is felvállalja azokat az erényeit, melyekkel rendelkezik, jó dolgok jöhetnek ki belőle. Most a legfontosabb, hogy meccseket kell nyerni, ez az első. A válogatott szünet után még négy fordulót rendeznek az idén. Erre a négy meccsre kell a pillanatnyi legjobb arcunkat mutatni

- nyilatkozta a ZTE régi-új trénere.

Olvastad már?
Sallói a "csalóka" visszajelzésekről: "Az akkori gazdasági vezetőnk kickbox-harcos volt, így vele ki mertem menni az edzőmeccsre" - van lelkiismeret-furdalása a ZTE-sportigazgatónak
Sallói István bízik benne, hogy Márton Gábor kinevezése után újra futballhangulat lesz Zalaegerszegen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz