Fotó: ujpestfc.hu

A visszatérő Vignjevic türelmet már nem is kér Újpesten: "Volt, hogy ellenem voltak a szurkolók, remélem, most mellém állnak"

Nebojsa Vignjevic izgatottan és optimistán várja a visszatérő újpesti edzőként rá váró mérkőzéseket. Szerinte az NB I erős és furcsa bajnokság, nem írná le egyáltalán a kiesés ellen küzdő riválisokat sem, miközben a játékosokkal és a szurkolókkal is minél hamarabb egy hullámhosszra kerülne a három év után ismét kinevezett szerb tréner.
Csakfoci.hu 2023. március 24., péntek 14:40
Fotó: ujpestfc.hu
Nebojsa Vignjevic izgatottan és optimistán várja a visszatérő újpesti edzőként rá váró mérkőzéseket. Szerinte az NB I erős és furcsa bajnokság, nem írná le egyáltalán a kiesés ellen küzdő riválisokat sem, miközben a játékosokkal és a szurkolókkal is minél hamarabb egy hullámhosszra kerülne a három év után ismét kinevezett szerb tréner.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 24., péntek 14:40

Csütörtökön jelentette be az Újpest Nebojsa Vignjevic visszatérését, a lila-fehérekkel korábban két Magyar Kupát nyerő 54 éves szerb szakember vette át a menesztett Milos Kruscic vezetőedzői munkáját a Megyeri úton, és tért vissza közel három év után régi-új csapatához.

A tréner az M4 Sportnak több témát is érintve nyilatkozott újbóli újpesti szerepvállalásáról.

Milyen érzések vannak benne most, hogy újra az Újpest edzője lett?

- Először én is meg voltam egy kicsit illetődve, miután hívtak a klubtól, de most már inkább átvette a helyét az izgalom. Nagyon szeretnék segíteni a csapatnak, és szeretném átérezni ugyanazt az atmoszférát, amelyet korábban, amikor először voltam itt vezetőedző. Nem számítottam arra, hogy felajánlják a vezetőedzői pozíciót, hiszen az is elég furcsa volt, ahogy a Honvédtól elváltam. Bár jó dolgokat sikerült elérniük a csapattal, a cél pedig az volt, hogy elkerüljük a kiesést. Ezt sikerült is. Ezt követően voltak változások a csapatnál, és tudom, hogy

az edzők és a játékosok között is van, akit szeretnek, van, akit nem, van, aki szereti Ronaldót például, de van, aki nem. 

Mindenképpen jó emlékeket őrzök a Honvédról és az Újpestről is, nagy öröm számomra visszajönni Magyarországra, és itt folytatni a munkámat. A karrierem legboldogabb pillanatai itt zajlottak le, minden edzőnek az az álma, hogy olyan pillanatokat élhessen meg, amelyeket én Újpesten kaptam. Például a két kupagyőzelem az egyik legkiemelkedőbb pillanata volt a pályafutásomnak.

Hogyan fogadták a futballisták?

- Vannak játékosok, akiket már korábbról ismertem, de általában véve is követtem a magyar futballt és az Újpest mérkőzéseit, az NB I-et, ismerem a játékosokat, ismerem a csapatokat, az edzőket, tudom, hogy milyen a hangulat a klubnál, és úgy gondolom, hogy a csapatunkban jó játékosok vannak. Nyilván ez volt az egyik oka is, hogy elfogadtam ezt a meghívást, ezt a kihívást, hogy újra vezetőedző legyek, hiszen azt látom, hogy van minőség a csapatban.

Akkor miért küzd a kiesés ellen az Újpest?

- Elsősorban az egyéni kvalitások döntőek, és hogy mennyi munkát fogunk ebbe fektetni, már beszéltem a játékosokkal arról, hogy mindenképp csapatot kell kialakítanunk, együtt kell működnünk. Bele kell adnunk valami pluszt ebbe a játékba, fel kell mutatnunk valamit a pályán, és nyilván ez számomra is rendkívül fontos, hiszen ha pozitív energiák hatják át a csapatot, akkor az nagyon sok sikerre vezethet. Természetesen türelemre nincs nagyon idő, mert mindenki szeretné végre, hogy Újpesten jó eredmények szülessenek. Amikor az első meccsemet nyertem meg az Újpesttel, az volt a legfontosabb, hogy energia áradjon mindenből, a tribünről, a játékosokból és általában mindenki részéről, remélem, hogy ez most is így lesz.

Beszélt az elődjével, Milos Krusciccsal?

- Találkoztunk a stadionban, és természetesen azt mondta, hogyha bármilyen segítségre van szükségem, akkor számíthatok rá. Régóta ismerjük egymást, és tudom, hogy valóban számíthatok rá, kérdezhetek tőle, de ott van például Vígh Péter is a stábban, akit már nagyon régóta ismerek, és aki nagyon jól ismer engem is, vele is beszéltem már és tudom, hogy meg fogom kapni azt a segítséget és azokat az információkat, amelyek ahhoz segítenek hozzá, hogy ne a nulláról kezdjük el ezt az együttműködést.

(Fotó: ujpestfc.hu)

Van tapasztalata a nehéz helyzetek kapcsán, mennyiben fog ez segíteni?

- Tulajdonképpen a legutóbbi idényemet leszámítva, amikor valóban a bennmaradásért küzdöttünk, az azt megelőző évek során előfordult, hogy például bronzérmesek voltunk, küzdhettünk a dobogóért, kupát is nyertünk, megelőztük a Debrecent vagy éppen a Honvédot. Ettől függetlenül a szurkolók csalódottak voltak, és nem értékelték a munkákat igazán. Most valóban nehéz, szorult helyzetben van az Újpest, valóban komoly nyomás nehezedik ránk, ezzel mindannyian tisztában vagyunk, másrészről azonban jó, hogy ez a kihívás most előttünk áll, láttam, hogy milyen kiváló hangulat van a meccseken. Láttam, hogy a játékosok is mennyi energiát fektetnek bele a játékba, de muszáj kezelni ezt a nyomást, muszáj szinte minden mérkőzést megnyerni, legalábbis küzdeni azért, és ez nem lesz könnyű. Előfordulhat nyilván az is, hogy ez nem sikerül. Megtörténhet az is, hogy megnyerünk egy pár mérkőzést, aztán utána nem nagyon. Most mindenre szükségünk van, a szurkolóink támogatására és a játékosok elkötelezettségére - együtt, így sikeresek lehetünk.

Hogyan látja a többi, jelenleg a kiesés ellen küzdő riválist az NB I-ben? 

- A MOL Fehérvár pozíciója is mutatja, hogy az NB I nem egy könnyű bajnokság. A Vasas is hiába van az utolsó helyen, hiába sereghajtó, sokszor jó játékot mutatott, és mégsem sikerült behúznia a mérkőzéseket. Nagyon furcsa ez a magyar bajnokság, tényleg bárki bárki ellen nyerhet. A Fehérvár edzőt váltott, meg is nyerték az első mérkőzést, és azt remélem, hogy velünk is ugyanez fog megtörténni. Nem gondolnám azt, hogy a Vasas feladná a küzdelmet, de az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak.

Milyen fogadtatásra számít majd hazai pályán a szurkolóktól? 

- Nagyon-nagyon izgatott vagyok. Emlékszem, mekkora buli és ünneplés volt, amikor megnyertük az első, majd a második Magyar Kupát, tényleg fantasztikus hangulatban zajlott az a két este. És azért is nyertük meg a trófeákat, mert ott voltak mögöttünk a szurkolók. Óriási támogatást kaptunk a klub dolgozóitól, a játékosoktól magától, és ez a fajta támogatás sok jóhoz vezethet, létrehozhatja azt, amiért most Újpesten dolgozunk. Természetesen a másik oldalon is álltam már, amikor a szurkolók kritizálnak, amikor ellenem vannak, amikor negatív energiák áradnak belőlük.

Remélem, hogy most mellém állnak, tudom, hogy mennyi segítséget nyújthatnak nekem és a csapatnak, és abban is bízom, hogy ez meg is fog történni. Nem azt kérem tőlük, hogy legyenek türelmesek, mert tudom, hogy gyakorlatilag most nincs már türelem, de sokszor beszéltem is velük, tudom, hogyha nem elégedettek, ha nem boldogok, mert a csapat az életük és szeretnék sikeresnek látni.

Nyilván az az én feladatom, hogy ehhez hozzásegítsem az Újpestet. Ezért fogunk küzdeni.

Csoboth Kevin válogatottbeli bemutatkozásáról

- Úgy gondolom, hogy kiválóan játszott. Sajnálom én is, hogy nem sikerült betalálni a kapuba, nagyon jó lett volna, de a hozzáállása a mérkőzéshez kiváló volt, nagyon motiváltan futballozott. Biztos, hogy idővel nagyon értékes tagja lesz a magyar válogatottnak.

Olvastad már?
2 perc alatt távozott, visszaszólt, 1025 nap után hazatért: Vignjevic útja Újpesttől Újpestig
A nagy riválist megmentette, volt, hogy visszaszólt régi-új klubjának, amellyel pályafutása eddigi legjobb eredményeit érte el. Nebojsa Vignjevic közel három éve, 1025 napja hagyta el Újpestet, hogy most visszatérjen és megint nehéz helyzetből próbálja meg kivezetni a lila-fehéreket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz