Fotó: molfehervarfc.hu

A Vidi új edzője elmondta, mit kell megváltoztatni a leggyorsabban: "Ennek elérésére vannak különböző eszközeink rövid idő alatt is"

Bartosz Grzelak még az első Vidi edzése előtt beszélt a rá és a csapatra váró munkáról, a legfontosabb teendőkről.
Csakfoci.hu 2023. március 15., szerda 18:19
Fotó: molfehervarfc.hu
Bartosz Grzelak még az első Vidi edzése előtt beszélt a rá és a csapatra váró munkáról, a legfontosabb teendőkről.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 15., szerda 18:19

Az új edző beszélt a filozófiájáról.

- Támadó felfogású edzőnek tartom magam, aki azt szereti, ha a játékosok kreatívan és bátran játszanak a pályán - mondta a molfehervarfc.hu-nak. - Az eddigi csapataimra jellemző volt, hogy nagyon keményen “melóztak” a játékosok meccs közben, számomra ez fontos és alapvető elvárás. Természetesen a szervezett védekezés is elengedhetetlen a sikeres szerepléshez - nem fér bele egy csapatnál sem, hogy minden meccsen gólt, vagy gólokat kapjon. Filozófiám szerint első körben a pozíciós játékot kell úgy “igazítani”, hogy javuljon a csapat támadójátéka, ezáltal a labdarúgók is jobban élvezhetik játékot, amely pozitív hatással lesz a teljesítményre. De még egyszer mondom, ez nem mehet a szervezett védekezés rovására.

Grzelak elmondta, mik a legfontosabb teendők a csapatot illetően.

- Szeretném, hogy az eddiginél több játékosunk vegyen részt a támadójátékban. Ennek elérésére vannak különböző eszközeink rövid idő alatt is. Emellett szeretném ha kompaktabb lenne a csapat védekezése is szombatra, így dolgoznunk kell a stabil védekezés kialakításán is. Ezek nyilván alap dolgok, de ezekkel kezdünk, később majd erre lehet továbbépítkezni.

Kiderült az is, miért a Vidit választotta.

- Óriási potenciált látok a klubban. Természetesen látom, hogy most, ebben a pillanatban nehéz helyzetben van a csapat, de a hagyományok és a jövőkép miatt nagy lehetőségnek tartom, hogy itt dolgozhatok. Amikor személyesen találkoztam Juhász Rolanddal és Szabó Bencével, meggyőződtem arról, hogy ők olyan személyiségek, akikkel jól tudok majd együttműködni. Emellett egy ideje szerettem volna kipróbálni magam egy új környezetben, úgy érzem, hogy ehhez az előbb említett okok miatt a Vidi a legjobb választás számomra.

Olvastad már?
Megerősítve: Fiatal svéd edző lett Huszti utódja a Vidinél - hivatalos
Hivatalosan is Bartosz Grzelak lett a MOL Fehérvár vezetőedzője, 2025-ig írt alá.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz