Fotó: molfehervarfc.hu

Megerősítve: Fiatal svéd edző lett Huszti utódja a Vidinél - hivatalos

Hivatalosan is Bartosz Grzelak lett a MOL Fehérvár vezetőedzője, 2025-ig írt alá.
Póczik Dávid 2023. március 15., szerda 14:35
Fotó: molfehervarfc.hu
Hivatalosan is Bartosz Grzelak lett a MOL Fehérvár vezetőedzője, 2025-ig írt alá.
Szerző: Póczik Dávid 2023. március 15., szerda 14:35

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu kedden előre jelzett: Bartosz Grzelak lett az NB I 11. helyén álló MOL Fehérvár FC vezetőedzője - számolt be a Vidi klubhonlapja. Grzelak 2025. június 30-áig szóló szerződést kötött a klubbal, a tervek szerint egy asszisztensedző még a héten csatlakozik majd az első csapat szakmai stábjához.

A Lengyelországban született, de már Svédországban felnőtt Grzelak játékosként középpályás volt. Edzőként legutóbb a svéd AIK együttesét irányította, és igen sikeresen, 2021-ben ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a bajnok Malmö, csak rosszabb gólkülönbségük miatt csúsztak a második helyre. Grzelak korábban, öt évig a svéd IK Frej edzője is volt, utána a svéd U21-es válogatott asszistensedzőjeként dolgozott, majd 2020 augusztusa és 2022 augusztusa között vezette az AIK-ot, azóta nem volt csapata.

A Vidi kedden kora délután jelentette be, hogy nem a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor páros irányítja a jövőben a kieső helyre csúszott gárdát.

- Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk - a feladat mindenki előtt ismert. 2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a Vidi és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg! - mondta aláírását követően Grzelak.

- Fontos szempont volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Bartosz személyében, akinek nem ismeretlen ez a helyzet, ugyanis az AIK-nál hasonló szituációban vette át, majd ezüstéremig és nemzetközi kupaszereplésig vezette a csapatot. Az első pillanattól éreztük rajta a nyitottságot és motivációt a feladat iránt. Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni. Meggyőzött minket, bízunk benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, aminek köszönhetően az utolsó tíz mérkőzésre a csapat elindul felfelé - nyilatkozta a fehérváriak sportigazgatója, Juhász Roland.

Olvastad már?
A Vidi bejelentést tett Husztiék sorsáról - hivatalos
Korábbi hírünknek megfelelően a MOL Fehérvár hivatalosan is bejelentette Huszti Szabolcs és Toldi Gábor távozását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz